Lisbeth meldt rask 5 måneder efter hjernesvulst

Fem måneder efter at Lisbeth får konstateret en svulst i hjernen, melder kommunen hende rask. Hun kan ikke få flere sygedagpenge.
Lisbeth Ferrigni er blevet ramt af en svulst i hjernen. Imod hendes læges anbefaling vil kommunen have hende tilbage i arbejde.
Lisbeth Ferrigni er blevet ramt af en svulst i hjernen. Imod hendes læges anbefaling vil kommunen have hende tilbage i arbejde. Privatfoto

I sommeren 2014 har Lisbeth Ferrigni været på MC-træf på ALS og er på besøg hos sin datter. Her falder hun til jorden med kramper og er uden følelse i venstre side af kroppen.

Lisbeth bliver kørt på Glostrup Hospital, hvor lægen finder en svulst i hendes hjerne. Den har samme diameter som en femkrone.

- Jeg havde bemærket, at min balance var forstyrret. Når jeg gik en tur, styrede kroppen mig ubevidst mod venstre. Jeg mistede også følelsen i dele af kroppen nogen gange. Men jeg tilskrev det overgangsalderen og fortsatte med at arbejde, siger Lisbeth.

Lisbeth: Jeg ville igang igen

Den gode nyhed til Lisbeth var, at hun ikke havde fået kræft. Svulsten var godartet. Den dårlige nyhed var, at en svulst, ligegyldigt om den er godartet eller ondartet, skaber ravage i hjernen.

Før Lisbeth bliver rullet ind på operationsstuen på Rigshospitalet, bliver hendes hjem derfor udstyret med et løbebånd, så hun kan træne sig selv op igen. For hun er fast besluttet på at holde fast i et virksomt liv som regnskabsassistent, kæreste og bedstemor.

Men hun skal under alle omstændigheder regne med en langvarig genoptræning og gradvis tilbagevenden til job, skriver operationslægen i hvert fald i sin vurdering.

Imidlertid har kommunen en anden plan med Lisbeth.

Efter operationen

Fem måneder efter operationen, i februar 2015, har den 52-årige kvinde problemer med at koncentrere sig. Og dele af kroppens venstre side, især benet, er præget af slaphed og en smertefuld prikkende fornemmelse, som om det sover. Alligevel raskmelder kommunen Lisbeth.

Overlæge Per Rochat skriver til Lisbeth i en mail:

”Som du kan se i min statusattest til kommunen, foreslår jeg, du starter på nedsat tid – evt. som arbejdsprøvning, så jeg synes,Lisbeth e du skal forhøre hos kommunen, hvad der så gør, at de konkluderer noget andet. Det er jo ikke i overensstemmelse med det, dine behandlende læger anbefaler," skriver Per Rochat, overlæge på Neurologisk Afdeling på Rigshospitalet.

Men kommunen står fast på beslutningen.

- Jeg havde indtil da taget min sygdom med oprejst pande. Men når kommunen tromler både mig og mine lægers udmeldinger, bliver jeg modløs. Jeg føler, jeg går i stå, siger Lisbeth.

Lisbeths helbred forværres

Mindre end en måned efter, at Lisbeth med egne ord er blevet tvunget til at melde sig rask, får hun det værre. De prikkende fornemmelser i kroppen spreder sig, og hun undersøges igen af sin neurolog. Lægen konkluderer, at hun skal sygemelde sig påny.

Ifølge neurologen kan forværringen af Lisbeths helbred skyldes stress over hendes raskmelding.

Så ad omveje får Lisbeth nu ret til at komme i jobafklaringsforløb. Det har hun ret til, fordi hun har opbrugt sine sygedagpenge, nu hvor hun igen sygemelder sig.

Men her hvor første møde med kommunen nærmer sig, tvivler hun på, hvor længe det varer ved.

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lisbeths hjemkommune.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.