Læserstorm: “Jeg afleverer mit barn med løftet hoved”

Dømt på antallet af læserkommentarer er hentetider i institutioner og prioritering af børn kontra arbejde et emne, der kan få rigtig mange til at blande sig.
Interviewet med den 73-årige advokat og far til seks, Klavs Brammer, har affødt et væld af reaktioner. Nogle bakker ham op i, at nutidens børnefamilier burde kunne skrue ned, mens andre mener, det er alt for let for ham at sige.
Interviewet med den 73-årige advokat og far til seks, Klavs Brammer, har affødt et væld af reaktioner. Nogle bakker ham op i, at nutidens børnefamilier burde kunne skrue ned, mens andre mener, det er alt for let for ham at sige. Morten Germund, Scanpix/arkiv

Artiklen med den måske noget provokerende overskrift: 73-årig: "Det burde forbydes at hente børn 16.30“ har affødt et væld af reaktioner. Som Kristine konstaterer:

“Det virker som om manden rammer et meget ømt punkt.”

Nogle giver den 73-årige advokat Klavs Brammer ret i, at nutidens familier burde prioritere børnene højere og skrue ned for antallet af arbejdstimer. Andre mener, at det er for let for ham - med en høj advokatløn - at sige, at man skal skrue ned.

-Det er en fornærmelse mod dem, der bare ikke har råd til at gå hjemme, skriver Lone.

-Helt enig i at det er bedst for børnene. Men ikke alle er så højtlønnede, at den ene kan gå på deltid. Det er kun hvis man tjener godt, og har ting man kan prioritere fra det kan lade sig gøre. Desværre, skriver Lene.

Også Tina ville ønske, at virkeligheden så anderledes ud:

-Han har jo fuldstændig ret ! Bare virkeligheden så ud på en måde at det kunne lade sig gøre. For selvfølgelig er der mange familier der ikke har mulighed for at vælge, men der er dæleme også mange der har, skriver hun.

Sure opstød

Sofies indlæg handler om, at hun både hader og elsker sit job, som giver hende lange arbejdsdage med upraktiske arbejdstider:

-Arbejder dagligt for at bidrage til samfundet, men min sti i livet, bevidst og ubevidst, har bragt mig ind i en branche, som jeg egentlig elsker, men også hader, pga de lange skæve dage. Jeg afleverer mit barn med løftet hoved og henter med samme holdning, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Familiekabale: Vi skal sgu da have mad...Hvem skal lave det?

Gitte mener, at de mange kommentarer, der er væltet ind på Avisen.dk’s facebookside er et tegn på, at der virkelig er problemer hos nutidens generation af børnefamilier. Hun skriver:

-Alle de problemer og sure opstød der kommer i kølvandet på denne artikel, drejer sig i bund og grund om problemer vi som generation selv har skabt, eftersom vi i fællesskab ikke vil nøjes. Jeg ved godt at man som ene familie ikke kan vende eksempelvis huspriserne. Men hvis vi alle agerede med tanker for vores børn, så ville samfundet nok også være skruet anderledes sammen.

Tænk før i får børn

Klavs Brammers pointe om, at man ikke børn få børn, hvis man ikke kan afse tid til dem, går også igen i nogle indlæg. Bo skriver for eksempel:

-For mig er det ikke et spørgsmål om økonomi men om kærligheden til de børn man vælger at få. At forældre vælger at lade alle andre opdrage på deres børn og ikke selv tager ansvar er trist. Så mit råd er tænk før i får børn det er ikke en ret i har

Annette siger, at hun er enig med de danskere, der er over 60 og som mener, at børnefamilier har fået det sværere.

LÆS OGSÅ: Ældre: Puha, godt man ikke er børnefamilie i dag

Hun peger på stigende krav om fleksibilitet og produktivitet på arbejdspladserne og den ofte lange pendlertid for børnefamilier, som noget af det, der har smadret forældres evne til “at være oprigtigt sammen med deres børn.” Hun skriver:

-Jeg er enig med min egen generation. De unge familier er blevet røvrendt af udviklingen. Det er vi alle - for de 60 årige måtte jo ikke gå på efterløn, og mange arbejder også frivilligt endnu, samt bor langt fra deres børn og børnebørn. Hvem kan lige tage over og hjælpe i krisesituationer? Det er ikke ok - Vi mister hinanden, og alle er taberne - men især børnene (....) Det vil komme tilbage som en boomerang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.