Læserne til Løkke: Hellere DF end Joachim B.

Avisen.dk's læsere håber, at Venstre går i regering med Dansk Folkeparti frem for Liberal Alliance.
Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af repræsentanterne fra de blå partier. Hvilke partier, der kommer med i regeringen, er stadig et åbent spørgsmål.
Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af repræsentanterne fra de blå partier. Hvilke partier, der kommer med i regeringen, er stadig et åbent spørgsmål. Keld Navntoft / Scanpix

Mens Lars Løkke Rasmussen (V) endnu er ved at forsøge at forhandle en ny regering på plads, er meldingen fra Avisen.dk's læsere klar: Snup Dansk Folkeparti.

I en afstemning svarer over halvdelen, at de helst vil have en regering bestående af Venstre og Dansk Folkeparti, ud af de mest sandsynlige valgmuligheder.

Og begrundelserne varierer, fremgår det af Avisen.dk's Facebookside.

Nogle erklærer sig enige i det, forskellige politiske kommentatorer de sidste par dage har understreget, nemlig at Dansk Folkeparti bør tage ansvar.

- DF som det største blå parti. De må tage ansvar. En stor del borgerlige vælgere har stemt på DF, og de giver Lars Løkke Rasmussen statsministerposten, så skal de ikke "putte" sig. LA og K er for små, og for langt fra DF, skriver Lotte Hansen for eksempel.

DF selvfølgelig, det er på tide at de lever op til alle deres valgløfter! skriver Marianne Grann.

Joachim B. som minister

Andre læsere krydser fingre for Dansk Folkeparti som Løkkes partner på grund af partiets løfter til dagpengemodtagere.

- DF for så får vi jo halveret genoptjeningsperioden! Som de har en aftale med SF om at huske, skriver David Kastholm Christensen.

Andre igen understreger, at de er mere nervøse for tanken om Liberal Alliance i en regering, og et par læsere skriver, at de ville foretrække en rød regering, men at Dansk Folkeparti vil være det "mindste onde".

- Tænk hellere DF frem for LA, tænk om Joachim B. skulle have ministerpost, skriver Lili Sass for eksempel.

"Find nu sammen over midten"

I afstemningen svarer hver femte dog at de håber på en ren Venstre-regering.

Til gengæld svarer kun få procent, at de ønsker, at Venstre går i regering med Konservative, Liberal Alliance eller begge.

I Avisen.dk's afstemning kunne man kun vælge mellem de mest sandsynlige bud på en ny regering - det vil sige Venstre i kombination med andre partier på blå blok.

Men mange læsere gør opmærksom på, at de synes, Lars Løkke Rasmussen i stedet bør danne en regering over midten - for eksempel sammen med Socialdemokraterne.

De ligger ikke så langt fra hinanden og det vil være godt at samarbejde over midten, skriver Anne Elfengård.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.