Kommentator: Skjult dagsorden - DF skal knække

Mange af de mennesker, der opfordrer DF til at gå i regering, ønsker at se partiet knække under det nye ansvar, mener politisk kommentator.
Med det valgresultat bør DF gå i regering, lyder det. Men hos mange af dem, der råder partiet til at gå den vej, er den skjulte dagsorden, at DF skal knække, skriver politisk kommentator.
Med det valgresultat bør DF gå i regering, lyder det. Men hos mange af dem, der råder partiet til at gå den vej, er den skjulte dagsorden, at DF skal knække, skriver politisk kommentator. Foto: Simon Læssøe, Scanpix/arkiv

Det er påfaldende, at mange af de folk, der indtrængende råder DF til at søge i regering, er de samme mennesker, som ønsker, at det går dårligt for DF. Det skriver Berlingskes Thomas Larsen i en analyse i dag:

“Hos mange er den slet skjulte dagsorden, at DF skal tage ansvaret på sig - for derefter at knække.”

Valget om regeringsdeltagelse eller ej er komplekst for partiet, skriver Thomas Larsen. Blandt andet fordi man skal balancere mellem at være folkets og den lille mands parti, holde styr på en voksende partiorganisation og samtidig bestride ministerposter.

“Dels har DF fået stor fremgang ved at være partiet, der har talt den lille mands sag og med stor dygtighed har plejet rollen som folkets talerør. Denne position vil kunne blive antastet, hvis DF-toppen stryger ind i ministerkontorerne, så snart lejlighed byder sig.

Dels er der i DF-ledelsen en vis frygt for, om partiet vil kunne holde til at stille med et større ministerhold. Man er sig bevidst om, at det vil kræve ledelseskraft at fortsætte med at udvikle DF fremover, træne de mange nyvalgte parlamentarikere i den rekordstore folketingsgruppe og holde styr på en voksende partiorganisation,” skriver Thomas Larsen.

Læs hele analysen på Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.