BØRNELIV: PARKERET I INSTITUTION?

Læserne: Mange børn og karriere kan sagtens kombineres

Er det dine kolleger eller dine børn, der kommer til dig, når du ligger for døden? Sådan spørger én af avisen.dk's Facebook-brugere Gitte Koldtoft, der kun vil have et barn.
Et barn er nok, synes mange danske forældre, der ikke føler, at de har tid og overskud til barn nummer 2.
Et barn er nok, synes mange danske forældre, der ikke føler, at de har tid og overskud til barn nummer 2. Scanpix - modelfoto

Det er da ok, at kvinder i dag vælger fra at få mere end et barn, fordi de også vil have tid til at gøre karriere. Men det kan altså sagtens lade sig gøre at have et større børnekuld - OG en karriere.

Sådan mener flere af de læsere, der i dag på Avisen.dk's Facebook-side har givet et ord med i debatten, der er fulgt i kølvandet på et interview med Gitte Koldtoft.

Hun har altid vidst, at hun kun vil have ét barn. Hun vil nemlig også have tid til karrieren og sig selv - og det samme vil et stigende antal forældre, der ligesom den 42-årige foredragsholder vælger flere børn fra.

LÆS OGSÅ: Karrieremor: Et barn er rigeligt

Blandt læserne er det langt fra alle, der forstår Gitte Koldtofts valg.

"Tiden brugt på karrieren er tiden spildt. Kommer din direktør eller dine kollegaer til dig, når du ligger for døden? Eller er det nogen af dine børn, der vil komme," spørger én således.

Lone har både fået flere børn - og fundet tid til en karriere. Og det er gået ok, skriver hun:

"Men det kræver noget planlægning. Jeg har 3 børn, men der er 12 år mellem den første og den sidste. Det ville nok ikke have været muligt, hvis de var kommet lige efter hinanden."

LÆS OGSÅ: Mange dropper børn for Ironman og karrieren

Else er lidt oppe i årene - og elsker sin store familie. Hun skriver:

"Vi snakker jo alle, som vi har forstand til. Jeg synes, at det blev nemmere med to børn og flere. Da nummer 6 meldte sig, var det bare fryd. Erfaring havde vi, og vi havde vænnet os til at genbruge ting og tøj," skriver Else, der arbejde som skolelærer, men også i nogle år gik hjemme, mens børnene var små.

Jane fortæller, at hun har fire børn - og en mand, der har rejst meget:

"Og jeg elsker mit arbejde og har altid gjort det, derudover var min mand langturschauffør ... Så, jo - man klare meget, hvis man vil."

Hellere god for ét barn end dårlig for flere

Der er dog også nogle, der forstår Gitte Koldtoft. Eksempelvis skriver Charlotte:

"Man må vel bare konstatere, at alle kvinder har forskellige ønsker, drømme og prioriteringer. Samtidig er det jo ganske fint, at hun ikke sætter børn i verden, som hun ikke ønsker? Hellere et barn, som får det hun skal bruge af kærlighed og opmærksomhed fra en glad mor, end adskillige omsorgssvigtede børn og en ulykkelig mor."

Jørgen ser sagen fra et andet perspektiv:

"Synes, det er sørgeligt, at arbejdet skal fylde så meget, at man glemmer at nyde livets andre goder. Et barn er jo ikke rigeligt, hvis vores civilisation skal overleve," skriver han.

Mens Trine fortæller, at efter hun fik barn nummer to, har karrieren ikke længere første prioritet.

"Og det har jeg det herligt med," skriver hun.

 


 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.