Læserne hylder Anker: "Du var den sidste ægte socialdemokrat"

På Avisen.dk's Facebook-side skriver mange læsere rørende hilsner til Anker Jørgensen.
Danskerne strømmede til bisættelsen af Anker Jørgensen i dag. At han var en mand af folket, hersker der ingen tvivl om.
Danskerne strømmede til bisættelsen af Anker Jørgensen i dag. At han var en mand af folket, hersker der ingen tvivl om. Foto: Scanpix

Danmark siger i dag farvel til en socialdemokratisk kæmpe. Anker Jørgensen er sendt ud på sin sidste rejse. Han blev bisat fra Grundvigskirken kl. 14 og hyldes lørdagen igennem med først gravøl på Vega, Vesterbro, og senere, i aften, et folkeligt arrangement på Christiansborg Slotsplads. Alle er inviteret.

Også Avisen.dk's læsere hylder den tidligere statsminister, som hele Danmark var på fornavn med. I de kommentarer, der er skrevet på Avisen.dk's Facebook-side under vores artikler om Anker, er der bred enighed om, at han var en sand socialdemokrat - og at den slags i øvrigt er en uddøende race.

Pia skriver om Anker, at han var årsagen til, at hendes mor og stedfar meldte sig ind i partiet og var tilforordnede ved valg:

"Han var grunden til, at min barndom var tryg. Den tryghed er væk i dag. Er desværre forhindret i at være ved kirken og på Christiansborg senere, men sender mine dybfølte tanker til alle efterladte. En folkets mand stedes til hvile ved siden af sin elskede Ingse. Hvil i fred, Anker. Æret være dit minde," lyder hendes kærlige hilsen.

Gunnar skriver, at for ham er Anker den sidste socialdemokrat:

"Partiet har vi stadig, men ikke med den samme ånd, og i dag er der akademikere, der styrer partiet, og de har glemt ånden i Socialdemokratiet."

I dag siger Danmark farvel til en 93 år gammel fighter, en fuldblods-socialdemokrat, en mand af folket. Statsministeren, som vi alle var på fornavn med. Anker bisættes kl. 13 og hyldes resten af dagen ved forskellige arrangementer i København

Posted by Avisen.dk on Saturday, April 2, 2016

Karin er enig: 

"Anker er den sidste socialdemokrat. Den ægte. En arbejder og ikke den slags "sødmælkskalve," der går rundt i Folketinget i dag."

Sabina bemærker, at Anker var en ener:

"Den bedste socialdemokrat vi nogensinde har haft, og vi får aldrig en som ham igen, æret være hans minde," skriver hun.

De røde faner smælder foran Grundvigs Kirken, hvor Anker Jørgensen lige nu bliver bisat. Høj som lav er mødt op for at tage afsked med hele Danmarks Anker. http://www.avisen.dk/de-roede-faner-blafrer-nu-bisaettes-anker-joergensen_379135.aspx

Posted by Avisen.dk on Saturday, April 2, 2016

Anker Jørgensen flyttede som bekendt aldrig i fin statsministerbolig. Han blev med sin hustru i arbejderbydelen Sydhavnen, til han de sidste år rykkede på plejehjem i Valby. At han ikke havde fine fornemmelser, minder Lotte om: 

"En mand af folket, og med begge ben plantet i den danske muld. Glemte ikke hvor han kom fra," skriver hun.

Kim er på Avisen.dk's Facebookside kommet med en lang og personlig kommentar. hvor han skriver, at han har set en udsendelse om Anker på tv. Det rørte ham:

"Nu tuder jeg sgu. Har lige set mindeudsendelse om tidligere statsminister Anker Jørgensen på Tv2. Hvor er alle gode politikere og medmennesker henne idag? Hvor er de borgere som kun vil det gode? Hvor er ord som retfærdighed og værdigt liv til alle blevet af? Hvorfor er mennesker blevet så skide følelseskolde?" spørger han.

At dømme efter de mange reaktioner, som Anker Jørgensens død har afstedkommet, står det dog heldigvis ikke helt så slemt til. Følelserne er der endnu, og de er stærke og varme på en dag som i dag.

"Demokrati har været din ledetråd hele vejen igennem. Du kæmpede for demokrati på alle livets områder. Også i familien."Ankers søn Lars Jørgensen holdt en stærk tale i kirken for - og til - sin far.#Anker

Posted by Avisen.dk on Saturday, April 2, 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.