LA-profil: Hvorfor arbejder indvandrerkvinder ikke på McD?

Når midaldrende indvandrerkvinder arbejder på McDonald's i Tyskland, men ikke i Danmark, er det fordi, det ikke kan betale sig for dem her i landet, skriver LA's skatteordfører, Ole Birk Olesen.
Enten skal der være mindre skat på arbejde, eller også skal overførselsindkomsterne ned, mener Ole Birk Olesen, skatteordfører i Liberal Alliance.
Enten skal der være mindre skat på arbejde, eller også skal overførselsindkomsterne ned, mener Ole Birk Olesen, skatteordfører i Liberal Alliance. Jens Nørgaard Larsen /arkiv/Scanpix

Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, skriver på sin blog i Berlingske, at midaldrende indvandrerkvinder ikke arbejder i for eksempel McDonald’s, fordi det ikke kan betale sig for dem.

Men billedet ser anderledes ud i Tyskland, mener ordføreren, som skriver at ”bag disken hos McDonald’s i Hamborg vil danskerne mødes af et meget anderledes syn: De ansatte er midaldrende indvandrerkvinder. Kvinder fra en gruppe, som i Danmark så godt som ikke er i arbejde. I Danmark lever denne gruppe primært af overførselsindkomster…”

Overførselsindkomsterne svarer til at få 100 kroner i timen, skriver Ole Birk Olesen. Derfor kan det ikke betale sig at arbejde for dem, der ikke er i stand til at tjene en løn, der er ret meget højere.

Første 7.000 skal være skattefri

Det er forklaringen på, at så mange er på overførselsindkomst. Det gælder ikke kun indvandrerkvinderne, men også ”deres jævnaldrende indvandrermænd, indvandrere i det hele taget og danskere fra de socialklasser, som nu igennem flere generationer har levet deres liv uden for arbejdsmarkedet,” skriver Ole Birk Olesen.

Han henviser til Velfærdkommisionen, som har konkluderet, at Danmarks fordelingspolitik viser sig indirekte som ledighed.

Skal problemet løses og flere i arbejde er der ifølge Ole Birk Olesen to muligheder: Lavere skat på arbejde eller lavere overførselsindkomster.

Liberal Alliance mener blandt andet, at al arbejdsindkomst op til 7.000 kr. om måneden skal være skattefri.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.