LA-politiker hænger DSB ud på Facebook: Får selv høvl

Mette Bock fra Liberal Alliance er kommet i modvind, efter hun har brokket sig over DSB på Facebook.
Mette Bock fra Liberal Alliance hænger DSB ud i et Facebook-opslag. Kritikken er dog endt med at give bagslag.
Mette Bock fra Liberal Alliance hænger DSB ud i et Facebook-opslag. Kritikken er dog endt med at give bagslag. Foto: Scanpix / Arkiv

Det er UMULIGT at effektivisere.

Sådan lyder det sarkastisk i den opdatering, som Liberal Alliance-politikeren Mette Bock har delt fra sin offentlige Facebook-side sammen med et foto, som hun har taget af tre arbejdere, som går på skinnerne ved siden af det tog, politikeren sidder i.

"Holder lige nu og venter på 10. minut på at toget kan køre ind på stationen i Odense. Udenfor ser jeg tre DSB-medarbejdere. De to slår græsset. Den tredje går bagved, tilsyneladende med ekstra benzin. Men nej. Det er UMULIGT at effektivisere!" skriver hun til billedet.

"Er det den mest effektive måde?"

Dernæst følger et par redigeringer i Facebook-opslaget, som er lavet efter den oprindelige opdatering:

"Sidste - er blevet belært om, at den tredje er en sikkerhedsvagt, der skal holde øje med tog. Aha. Man kan altså ikke på forhånd undersøge, hvornår der kommer tog, men skal have en fuldt lønnet medarbejder til at holde øje.

Allersidste: Radio24/7 har nu undersøgt sagen, siger de.
Den tredje mand er ganske vist en mand, der skal advare. DSB har udliciteret vedligeholdelse til Banedanmark, der igen har udliciteret til et privat firma.

Jeg tillader mig fortsat at stille et enkelt spørgsmål: Er det den mest effektive måde at få denne opgave løst på? Med respekt for medarbejdernes sikkerhed." spørger hun.

 

"Hænger hårdtarbejdende danskere ud"

Opslaget er blevet delt 135 gange og har medført en del debat. Flere gør opmærksom på, at det er dårlig stil at udtale sig om noget, før man har sat sig ordentligt ind i sagerne - blandt andet socialdemokraten Mattias Tesfaye.

"Mette Bock sidder få meter fra mig i folketingssalen, men befinder sig kilometer fra mig, når det handler om at respektere andre menneskers arbejde, og måske endda undersøge sagen en smule, før man hænger hårdtarbejdende danskere ud på Facebook fra sit bløde sæde på 1. klasse," skriver Tesfaye fra sin egen offentlige Facebook-profil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.