Av av: Derfor bliver dine tømmermænd værre og værre

Det er ikke lige så smerte-frit at drikke sig fuld, når du er oppe i årene, som da du var ung. Dine tømmermænd føles nemlig mere markante med alderen og det er der en god grund til.
Får du slemme tømmermænd? Bare rolig, det er ikke dig, der er noget galt med, du er bare ved at blive gammel.
Får du slemme tømmermænd? Bare rolig, det er ikke dig, der er noget galt med, du er bare ved at blive gammel. Scanpix

Du har været i byen, haft en sjov aften og været lidt fuld. Dagen efter hænger du med hovedet i kummen og lover dig selv aldrig mere at drikke alkohol. Du har det skidt … virkelig skidt og det er der en grund til, forklarer doktor Mark Welton til Men’s Health.

LÆS OGSÅ: Her er maden, der udfører mirakler mod din stress

Med alderen så bliver din lever mere slidt og er ikke nær så ferm til at behandle den alkohol, der rammer den.

- Når vi bliver ældre, så vil vores helbredelsesproces for alt, hvad vi gør, blive hårdere, længere og mere langsom, siger doktor Mark Welton, der er rådgiver indenfor alkohol og arbejder med kroppens funktioner.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke citron om morgenen

Ti øl fylder mere

Da du var ung, kunne du muligvis nemt drikke ti øl uden mærkbare tømmermænd dagen efter, men når du bliver ældre, så er ti øl altså ikke længere det samme.

De ti øl vil nu, hvor du er blevet ældre, blive længere tid i din krop, før de er ”færdig-behandlet” af din lever, og det giver dig altså flere timer til at have det rigtig skidt i.

LÆS OGSÅ: Hrm Hrm ... Rømmer du tit din hals? Det skal du passe på med

Oveni at du har det dårligt, så skal du også tænke på, at du som voksen ofte har langt flere pligter og hensyn, du er nødt til at tage dagen efter en druktur … og bleskift, familiefrokost og indkøb kan altså blive en meget uoverskuelig cocktail, når du også døjer med kvalme og hovedpine, slår Mark Welton fast:

- Når du er ældre, kan du ikke trække dig alene tilbage til soveværelset med din hovedpine. Du har børn, en partner og en chef, der forventer at du møder til tiden.

LÆS OGSÅ: Go' røv? Forskere finder mænds favorit-numse

Så medmindre du kan rejse i tiden, så er der ikke meget, du kan gøre for at undgå de tiltagende tømmermænd. Du må enten bide elendigheden i dig eller skære ned på alkoholen – og det kan jo være et svært valg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.