Kronprinspar serverer mad for stofmisbrugere

Den norske kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon rev en dag ud af deres travle julekalender for at glæde sultne misbrugere.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon trak onsdag i forklæderne for at tilberede og servere lammefrikassé for misbrugere hos Blå Kors i Oslo.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon trak onsdag i forklæderne for at tilberede og servere lammefrikassé for misbrugere hos Blå Kors i Oslo. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

Der er langt fra privatchauffør og egen kok til det gennemsnitlige liv som misbruger af alkohol eller stoffer.

Men ikke desto mindre valgte det royale norske par, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, onsdag at give sig fuldt hen til tjansen som både køkkenhjælp, serveringspersonale og sjælesørgere på en lokal afdeling af Blå Kors i hovedstaden Oslo.

Det skriver norsk Se & Hør.

Dagens ret var lammefrikassé, som kronprinsparret fik lov til at tilberede til stedets mange misbrugende gæster. Netop denne afdeling af Blå Kors, der er en kristen organisation til hjælp for misbrugere, servicerer til hverdag mellem 100 til 300 misbrugere, så der var uden tvivl nok at se til for den royale køkkenhjælp.

Da de sidste rester af den royale menu var fortæret, tog parret en runde samtaler med en række af stedets brugere. Noget, der ellers normalt er forbeholdt afdelingens syv ansatte.

Tre timer fik parret til at gå med det velgørende arbejde, og det er noget mere tid, end der normalt skænkes til diverse repræsentative begivenheder i det norske kongehus.

Det er dog langt fra første gang, at kronprinsesse Mette-Marit har vist sig som lidt af en filantrop. Tidligere har hun særligt gjort sig bemærket for sit arbejde i en kirkelig, velgørende organisation, ligesom hun sidste år lagde vejen forbi Madcentralen i Oslo, der sørger for mad til de hårdest ramte i området.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.