Kronprinsesse vækkes med kage på sin fødselsdag

Mette-Marit fylder 42 år, og vækkes traditionen tro med kage på sengen af sin egen kronprins.
Mette-Marit har en søn fra et tidligere ægteskab og to børn med kronprins Haakon.
Mette-Marit har en søn fra et tidligere ægteskab og to børn med kronprins Haakon. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

I det norske kongehus er man kageglad. Og derfor skal enhver lejlighed, hvor der kan spises kage, udnyttes. Ifølge det norske medie Se her sker det også onsdag, hvor den norske kronprinsesse Mette-Marit fylder 42 år.

Traditionen tro bliver kronprinsessen vækket med brownies på sengen. Men naturligvis ikke af hvem som helst. På hendes fødselsdag er det hendes egen ægtemand, kronprins Haakon, som skal råbe hurra fra sengekanten.

- Hele familien kommer ind med hjemmelavet kage og sjove gaver på senge, fortalte Mette-Marit til norske P3 i forbindelse med sin 40-års fødselsdag for to år siden. Og her gjorde hun det klart, at det var en fast tradition.

- Det er den hyggeligste start på dagen. Haakon bager kage til mig hvert eneste år på min fødselsdag. Godt nok af en bland-selv blanding, men det må i ikke sige til nogen, sagde Mette-Marit.

Ifølge den officielle kalender i det norske kongehus har kronprinseparret ingen særlige planer i dagens festanledning.

Flere gang har kronprinsessen inviteret familie og venner på fødselsdagsgudstjeneste i Slotskapellet på Det Kongelige Slot i Oslo, og da hun fyldte 40 år, tog de gudstjenesten ud i det fri i Dronningparken i Oslo.

Mette-Marit giftede sig med kronprins Haakon af Norge den 25. august i 2001. Så snart kan parret se frem til endnu en fejring, når de kan fejre deres 14-års bryllupsdag.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.