Kronprinsesse Mary går i gruppeterapi

I forbindelse med et besøg hos foreningen Tuba, skal kronprinsessen både tale med børn af alkoholikere og overvære en gruppe-session.
"Ingen skal vokse op med fulde forældre", sådan lyder Tubas slogan, og kronprinsessen gør med sit besøg en indsats for at skabe opmærksomhed om børn af alkoholikere.
"Ingen skal vokse op med fulde forældre", sådan lyder Tubas slogan, og kronprinsessen gør med sit besøg en indsats for at skabe opmærksomhed om børn af alkoholikere. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Fordelt på 19 afdelinger landet over, arbejder foreningen Tuba med at hjælpe børn af alkoholikere med at slippe den negative sociale arv og barndommens traumer.

Det initiativ fik i 2014 Kronprinseparrets Sociale Pris for "aktivt at skabe opmærksomhed om problemet og synliggøre, hvad det har af konsekvenser" når mor eller far drikker.

Nu giver kronprinsesse Mary endnu engang Tuba en håndsrækning, når hun den 18. august besøger foreningens kontor på Vesterbrogade i København.

Her skal Mary både møde unge, der har fået hjælp fra Tuba tidligere og unge, som går i terapiforløb nu. Kronprinsessen skal også overvære en af de samtalegrupper, der sammen med individuel terapi, er grundstammen i Tubas tilbud til unge børn at alkoholikere.

Her kan de unge med hjælp fra en erfaren vejleder udveksle historier og erfaringer og opleve, at de ikke står alene med deres følelse af svigt og de udfordringer, som livet som pårørende til en alkoholiker giver.

Kronprinsessen skal under sit besøg blandt andet møde 23-årige Julie Dahl, der har gået til terapi hos Tuba af to omgange. Julie var kun fem, da hun måtte passe sin lillesøster, og hun har boet hos flere forskellige plejefamilier i løbet af sin opvækst. Men i dag har den unge kvinde netop afleveret sin bacheloropgave i Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet.

- Havde det ikke været for Tuba, havde jeg ikke gennemført gymnasiet. Det er jeg overbevist om, udtaler Julie Dahl i en pressemeddelelse fra Tuba.

Det anslås at hver tiende unge vokser op i et hjem, der belastes af en forælders misbrug. Kronprinseparret har med deres engagement i Tuba flere gange været medvirkende til at skabe opmærksomhed om problemet.

ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.