Kronprinsesse aflyser på grund af dårlig ryg

Den norske kronprinsesse må se sig nødsaget til finde en vikar til sit job, efter at hun har døjet med rygproblemer.
Mette-Marit (i midten) omgivet af svenske prinsesse Madeleine (til venstre) og kronprins Frederik (til højre) under dåben af svenske prins Oscar.
Mette-Marit (i midten) omgivet af svenske prinsesse Madeleine (til venstre) og kronprins Frederik (til højre) under dåben af svenske prins Oscar. Foto: Jonas Ekstromer/tt/AP

Norges kronprinsesse, Mette-Marit, er traditionen tro på rejse med det norske litteraturtog i disse dage, som denne gang rejser fra Bergen til Oslo.

Men på grund af rygproblemer i sidste uge har kronprinsessen set sig nødsaget til at finde en vikar til et interview med forfatteren Lars Saabye Christensen, skriver norske VG.

Det var meningen, at kronprinsessen skulle have været en del af en boglancering med succesforfatteren, der er dansk statsborger men er opvokset i Norge, på rejsens næstsidste stop, men sådan bliver det ikke.

- Her må jeg lade nogle andre træde til i mit sted, så det bliver Geir Gulliksen, som interviewer Saabye Christensen, forklarede Mette-Marit til VG, efter at mediet havde spurgt ind til, hvordan det havde været at forberede sig til arrangementet efter den seneste uges rygproblemer og oven i et i forvejen travlt program.

Det er ikke første gang, at den norske kronprinsesse bliver nødt til at melde afbud til arrangementer på grund af problemer med ryggen.

I forrige uge måtte hun melde afbud til en gallamiddag i forbindelse med det polske præsidentpars besøg, men lidt efter var hun dog tilbage på jobbet som fadder til svenske prins Oscar, der blev døbt i Slotskirken i den svenske hovedstad, Stockholm.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.