Kronprins Frederiks nye hjertesag: Silicon Valley skal tættere på danske virksomheder

Tronarvingen bliver protektor for DenmarkBridge, der skal sikre danske virksomheder og iværksættere bedre adgang til viden i Silicon Valley.
Kronprins Frederik har påtaget sig endnu et ærefuldt hverv.
Kronprins Frederik har påtaget sig endnu et ærefuldt hverv. Foto: Khan Tariq Mikkel/Polfoto

Red Barnet, Det Jyske Musikkonservatorium og Dansk Design Center er blot nogle af de protektioner, som kronprins Frederik varetager.

Og nu har den 47-årige tronarving påtaget sig endnu et vigtigt hverv - kronprinsen har nemlig sagt ja til at blive protektor for den nystiftede forening DenmarkBridge, annoncerer kongehuset på sin hjemmeside.

DenmarkBridge har til formål at sikre danske virksomheder og iværksættere bedre adgang til viden, netværk og kapital i Silicon Valley, USA, og vil derfor styrke broen mellem dansk erhvervsliv og udviklingen i Silicon Valley, så Danmark kan være med til at præge denne udvikling på især IT-området, lyder det fra kongehuset.

Foreningen er etableret af danske erhvervssværvægtere som A.P. Møller - Mærsk, Danske Bank, DI, LEGO og Vækstfonden i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet som en del af regeringens seneste vækstpakke.

DenmarkBridge er åben for alle virksomheder, organisationer og enkeltpersoner, skriver kongehuset, og foreningen vil stå for forskellige aktiviteter på begge sider af Atlanten, der giver medlemmerne mulighed for at nytænke forretningsmodeller, sammentænke værdikæder og udnytte forretningskritisk teknologi med ligesindede på den anden side af Atlanten.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.