Kronisk syg toårig nægtet adgang til biograf

En toårig kronisk syg pige og hendes mor blev forment adgang til den film, de havde glædet sig til at se i en biograf i Aalborg.
En toårig kronisk syg pige og hendes mor blev forment adgang til den film, de havde glædet sig til at se i en biograf i Aalborg.
En toårig kronisk syg pige og hendes mor blev forment adgang til den film, de havde glædet sig til at se i en biograf i Aalborg. Scanpix / arkiv

Det, der skulle have været en hyggelig tur i biografen, fik lørdag en noget skuffende udgang for en mor og hendes toårige datter.

De to nordjyder måtte nemlig forlade biografen, allerede inden filmen, som de ellers havde glædet sig til, gik i gang.

Det skriver moderen Michelle Silje Bagger i et indlæg på Facebook, som søndag formiddag er blevet delt over 6.000 gange.

I biografen i Arkaden i Aalborg får Michelle Silje Bagger nemlig at vide, at hendes datter, der lider af den kroniske sygdom cystisk fibrose, var for lille, og at hun i øvrigt selv skal kunne gå ind i biografen.

Dybt ulykkelig

Michelle Silje Bagger forsøger at forklare, at hendes datter er 2,5 år og dermed opfylder kravet om 2 år.

” Jeg forsøger virkelig at forklare ham situationen, men lige lidt hjælper det. Jeg undrer mig i øvrigt over, at manden kan tage en beslutning om, at hun er for lille, når hun sidder sammenkrøllet i en barnevogn. Jeg er fuldstændig væltet omkuld i mit lille hoved og forstår slet ikke, hvad der sker”, skriver Michelle Silje Bagger om hændelsen på Facebook.

Hendes forsøg på at forklare sig ændrer dog ikke biografens beslutning, og de to må forlade stedet.

- Jeg var dybt ulykkelig, og vi forlod biografen grædende, og så skulle jeg bagefter forklare hende, hvorfor vi ikke kunne få lov at se filmen, fortæller Michelle Silje Bagger til eb.dk og understreger, at ydmygelsen var noget af det værste.

Biograf beklager

Hos Nordisk Film Biografer Aalborg beklager man hændelsen, der har fået stor opmærksomhed på det sociale medie.

”Jeg er først for kort tid siden blevet gjort bekendt med hændelsen. Allerførst vil vi lægge os fladt ned og sige UNDSKYLD. Først og fremmest til Michelle og hendes datter. Det var ikke en på nogen måde rimelig behandling, og vi beklager meget”, skrev Boye Elimar, der er biografdirektør i den pågældende biograf, sent lørdag aften.

Til eb.dk forklarer han også, at medarbejderen ikke var opmærksom på pigens kroniske sygdom:

- Ifølge ham får han ikke at vide, at det er en kronisk sygdom, så han opfatter det faktisk, som om barnet har en almindelig børnesygdom. Det er vi kede af, og havde vi fået at vide, at det var en kronisk sygdom, så havde vi naturligvis taget pejling efter det, siger biografdirektøren til eb.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.