Kongehuset på Facebook: Her er ekspertens dom

Kongefamilien er langt om længe kommet på de sociale medier med en konservativ Facebook-side, der ikke tager mange chancer, vurderer ekspert.
Der bliver ikke lukket synderligt op for de kongeliges privatliv på Facebook.
Der bliver ikke lukket synderligt op for de kongeliges privatliv på Facebook. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix/Arkiv

Klokken 12 i dag gik Dronning Margrethe og co. online med en Facebook-side og en konto på Instagram

Dermed er kongehuset nu klar til at kommunikere med folket på moderne vis - men vi skal ikke forvente en masse private billeder og opdateringer fra de royale foreløbigt, mener ekspert i sociale medier Thomas Bigum. 

- På en skala fra 'sats' til 'konservativ' ligger kongehusets Facebook-side på en klar 'konservativ,' lyder dommen fra Thomas Bigum.

Små pressemeddelelser 

Han forklarer, at kongehuset har taget det sikre valg ved først at gå på de sociale medier flere år efter de andre nordiske kongehuse, og at Facebook-siden ikke er alt for personlig. 

- Det er jo nærmest små pressemeddelelser, de har lagt ud, siger Thomas Bigum om kongehusets Facebook-side, som han betegner som gedigent håndværk, hvor ikke meget kan gå galt.

- De har sikkert øvet sig rigtig meget, inden Facebook-siden blev åbnet for offentligheden. Og det har måske været sundt at vente. Nu kan de gå helt vandtætte i søen, lyder det fra Thomas Bigum.

Mere som Obama med tiden 

Men selvom kongehusets facebook-side er blottet for selfies og morgenmadsbilleder fra de royale, så kan vi i fremtiden måske opleve en lidt slappere line fra kongehuset. 

Thomas Bigum fortæller, at man ofte lige skal finde sig til rette på de sociale medier, før paraderne sænkes. 

- Vi har jo set det med præsident Obama, der startede ud  med forsigtige og sikre opslag på de sociale medier, men idag er meget mere afslappet og humoristisk, og viser billeder, hvor han slænger sig på sofaen, siger Thomas Bigum. 

Du kan ikke skrive direkte til Daisy 

Men selvom stilen på Facebook med tiden kan blive mere afslappet, så skal vi ikke forvente at kunne chatte med Dronning Margrethe og de andre. 

- Der er ikke åbent for den direkte kontakt. Men de kan ikke undgå at folk kommer med kommentarer til deres opslag og billeder, siger Thomas Bigum. 

Her er det fornuftigt, at kongehuset har ventet med at gå de sociale medier, da danskerne i dag ikke lægger så meget i folks mere eller mindre positive kommentarer på Facebook, forklarer Thomas Bigum: 

- Og ligesom Lars Løkke ikke kan undgå, at der bliver skrevet noget med 'fadøl' under hans opslag, så vil kongehuset heller ikke kunne undgå kristiske kommentarer. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.