Se kongehusets nye Facebook-profil

Kongehuset har fået officielle sider på Facebook og Instagram.
Den kongelige families aktiviteter kan fremover følges på de sociale medier.
Den kongelige families aktiviteter kan fremover følges på de sociale medier. Foto: Scanpix/arkiv

Fremover kan du finde dronning Margrethe, prins Henrik og resten af den kongelige familie på de sociale medier Facebook og Instagram.

Fra i dag klokken 12 er kongehuset nemlig officielt til stede på de to sociale medier. Det oplyser kongehuset selv i en pressemeddelelse. 

- Danskernes medieforbrug flytter sig og kongehuset vil gerne være der, hvor danskerne er. Med de nye platforme har vi supplement til den øvrige medieomtale mulighed for i højere grad direkte at fortælle danskerne om Kongehuset, den kongelige families virke og Kongehusets rolle i samfundet, siger hofmarskal Michael Ehrenreich.

Ideen med de to sider er, at danskerne blandt andet kan følge den kongelige families aktiviteter og komme tættere på forberedelserne til store begivenheder i Kongehuset.

Man kan også blive klogere på det danske kongehus' historie. Blandt andet kan man allerede nu på Facebook-profilens væg scrolle tilbage og finde centrale årstal i Kongehusets historie. Her kan man se, at dronning Margrethe blev dronning i 1972, og den virtuelle kongerække går helt tilbage til februar år 1000, hvor Harald Blåtand blev konge af Danmark.

De to officielle sider findes under navnet 'Det danske kongehus'.

Se en introduktionsvideo nedenfor.

Og herunder kan du se kongehusets første opslag på billeddelingstjenesten Instagram:

I april kom det frem, at kongehuset har ansat den tidligere P3-vært Frederik Linde til jobbet som digital kommunikationsmedarbejder. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.