Konflikter og stress blandt børn: Brug for nytænkning
Den nye børnepakke fra regeringen er præget af alt for meget vanetænkning, skriver Alternativets Niko Grünfeld i et nyt blogindlæg.

Af Niko Grünfeld
SE ALLE BLOGINDLÆG

Så blev den afleveret, regeringens længe ventede børnepakke, som skal give dagtilbudsområdet et tiltrængt løft. Men børnepakken modtages med blandede følelser, hvilket jeg som børne- og familieordfører godt kan forstå. Fordi den bærer præg af vanetænkning.

SOM FORÆLDRE er der ikke noget, der ligger os mere på sinde, end hvordan vores børn og unge trives, og hvilke muligheder, vi giver dem, for at leve et meningsfuldt liv. Som samfund forsøger vi at sikre, at vores unge kan tage vare på sig selv og bidrage til, at Danmark fortsat er et godt land at leve i. Til det er der brug for nytænkning, entreprenørskab og modet til at gøre op med konkurrencestaten. De unge får vi kun ved at tage os godt af vores børn og 
sikre dem bedre forhold i institutionerne.

DEN FØRTE POLITIK i Danmark, hvad enten regeringen har været socialdemokratisk eller borgelig, har fokuseret på, at den danske konkurrenceevne skal styrkes. Vi skal sikre effektive, arbejdsduelige borgere, der kan knokle på de vilkår, omverden har stillet. En kamp vi på forhånd har tabt, hvis vi accepterer at spille med på omverdenens vilkår om lavere pris og 
ringere kvalitet. Men det er heller ikke en kamp, vi skal vinde. Det er vist gammel viden, at man ikke skal konkurrere på modstanderens vilkår. Man skal forsøge at gøre noget anderledes. Handle ud fra egne styrker. Agere og ikke reagere.

SENEST HAR to rapporter fra Aarhus Universitet vist, at den politik, der de sidste mange år er blevet ført på daginstitutionsområdet, ikke nødvendigvis fremmer børnenes indlæring, nærvær og mentale helbred. Nærmere tværtimod. De videnskabelige rapporter viser, hvad de seneste mange års ændringer i daginstitutionerne har medført. De dokumenterer, at konsekvensen af den førte politik er direkte skadelig for vores børn og unge.

EN ÆRGERLIG konsekvens af den udvikling er, at børnene bliver mere stressede, og at der bliver flere og større konflikter. Et trygt børneliv i en institution er en af de vigtigste faktorer for, at børnene trives og har det godt. Det er i sig selv grund nok til, at vi skal have ændret den nuværende politiske kurs. Vores børn skal føle sig i gode hænder og modtage det nødvendige nærvær fra voksne. Hver dag og altid når der er brug for det.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Niko Grünfeld

Niko Grünfeld er medstifter af Alternativet og arbejder for partiet som politisk udviklingskonsulent på Christiansborg. Niko er i øvrigt iværksætter på tiende år og arbejder med ledelsesrådgivning, coaching, konfliktmægling og undervisning i erhvervslivet samt den offentlige sektor. Niko er desuden spidskandidat for Alternativet København og opstillet til Borgerrepræsentationen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.