Kommune hyrer vagter mod socialt udsatte

Odense Kommune betaler vagter for at sikre gadero i et område med mange socialt udsatte.
To scuritas-vagter patruljerer ved et område for socialt udsatte i Odense.
To scuritas-vagter patruljerer ved et område for socialt udsatte i Odense. Foto: Scanpix

Odense Kommune har betalt vagter fra et sikkerhedsfirma for at holde til i et område i Odense, hvor der er mange socialt udsatte. Vagterne skal sikre, at de socialt udsatte ikke skaber uro, skriver Fyens.dk.

De seneste 14 dage har vagter siddet med, når socialt udsatte har mødtes ved stambordet i Nørregade i Odense.  Området er et midlertidigt hellested for socialt udsatte, og hellestedet har medført meget uro i området.

Kommunen har hyret vagterne, som skal mindske uroen. Sammen med Cityforeningen betaler Odense Kommune 80.000 kroner for vagterne.

SF's tidligere rådmand, Brian Dyrbo, er kritisk over for initiativet.

"Kommunen har aldrig tidligere betalt nogen for at holde ro på socialt udsatte, og jeg synes, det er helt forkert. Som om socialt udsatte er farlige for omgivelserne - det er de jo ikke - det er som regel interne opgør, hvis der er uro. Og det er en politiopgave," mener Brian Dyrbo.

Men der er også opbakning til initiativet fra politisk side.

"Det her er ikke en permanent løsning, men en løsning til et aktuelt problem, som er af forbigående karakter. Vi laver forebyggende socialt arbejde ved siden af, men det kan ikke løse det aktuelle problem," siger rådmand Steen Møller (K).

Blandt brugerne af hellestedet er der også tilfredshed at finde.

"Det er en god idé, at de er i gaden, når der både går børn og ældre forbi her. Der kan jo godt være lidt uro her en gang imellem," siger Elvis Rasmussen, der benytter hellestedet, til Fyens.dk.

Kilde: Fyens.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.