Kommune fyrer topchef efter skandalesag

En redegørelse har afsløret systematiske overtrædelser af lovgivningen i Odense Kommune, og det har nu kostet chefen for kommunens Børne- og Ungeforvaltning jobbet.
Chefen for Odense Kommunens Børne- og Ungeforvaltning er blevet fyret på baggrund af en sag, hvor en mellemleder bad sagsbehandlere om at lukke sager af sparehensyn.
Chefen for Odense Kommunens Børne- og Ungeforvaltning er blevet fyret på baggrund af en sag, hvor en mellemleder bad sagsbehandlere om at lukke sager af sparehensyn. Foto: Colourbox

Odense Kommune har valgt at fyre chefen for kommunens Børne- og Ungeforvaltning.
Det sker efter en ekstern redegørelse har konkluderet, at der er sket planlagt og systematisk overtrædelse af lovgivningen i kommunen. Det fortæller DR Fyn.

Redegørelsen peger ikke direkte mod den øverste embedsmand, men rådmand Susanne Crawley (R) siger, at hun ikke længere har tillid til lederen af forvaltningen.

- Det er en alvorlig og vigtig sag, siger Susanne Crawley, der samtidig undskylder over for de berørte familier og børn.

Kommunen nåede at lukke mindst 89 sager, inden DR afslørede de ulovlige metoder i forvaltningen. Alle de lukninger er nu sat i bero.

Sagen kom frem, da DR 26. august kunne afsløre en intern mail fra juni, hvor en mellemleder direkte bad sagbehandlerne om at finde fem sager hver og lukke dem af sparehensyn.

I alt skulle op mod 180 sager lukkes af sagsbehandlerne senest 1. september.
Og det er en fremgangsmåde, der ifølge flere eksperter, DR har talt med, er ulovlig. Kommunen må ifølge eksperterne ikke lukke sager alene med henvisning til økonomi.
Det samme konkluderer den eksterne redegørelse.

Flere socialrådgivere nægtede da også at lukke sager for at spare penge.

Alligevel gik lukningerne i gang, og først på et møde 18. august blev politikerne orienteret om de massive problemer med at få pengene til at række på området med udsatte børn og unge.

Rådmanden har bedt sin forvaltning om at lave en ny plan for området. Den skal være klar i næste måned.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.