Kommentator: Det er en dyr møgsag for Carl Holst

I sidste ende kan dobbeltlønssagen koste Carl Holst dyrt, vurderer politisk kommentator.
Carl Holst har været forsvarsminister i over en måned, men indtil videre er han mest kendt for at forsvare sin egen løn.
Carl Holst har været forsvarsminister i over en måned, men indtil videre er han mest kendt for at forsvare sin egen løn. Scanpix / arkiv

Tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst fra Venstre er kommet en tur i mediemøllen, fordi han modtager et eftervederlag fra regionen - samtidig med at han nu modtager en millionhyre som landets nye forsvarsminister.

Og det er en rigtig møgsag for Carl Holst, siger Troels Mylenberg der er politisk kommentator og chefredaktør for Fyns Amts Avis til DR Syd:

- Det er altid skidt sådan noget her. Det skaber dårlige overskrifter. Og til trods for sit kæmpe stemmetal ved regionsrådsvalget så er han altså ikke nogen stor folkepopulær politiker. Han skal starte forfra som minister og skabe sig et image, forklarer Troels Mylenberg.

Selvom Carl Holst har retten på sin side til at modtage eftervederlaget på godt 833.000 kroner, så ændrer det ikke på det billede, som den almindelige borger sidder tilbage med, siger Troels Mylenberg.

- Det her er en møgsag. Det er det allerførste billede, som den store brede offentlighed får af forsvarsminister Carl Holst, siger Troels Mylenberg til DR Syd og fortsætter:

- Udadtil i den store brede offfentlighed der er billedet, at her er en politiker, der får en løn for et job, som han ikke længere har. Og det behøver han ikke, for han har et andet velbetalt offentligt hverv. Og det kan Carl Holst ikke argumentere imod, uanset hvor meget han har retten på sin side, mener Troels Mylenberg.

Troels Mylenberg siger, at det nemlig også handler om anseelse og image.

- Sagen handler ikke kun om at have retten på sin side, det handler også om den anseelse og det image, man får som politiker. Og det kan for Carl Holst blive dyrere end 833.000 kroner, fortæller Troels Mylenberg videre.

Har sagen betydning for Venstre?

- Carl Holst-sagen her vil modstanderne og oppositionen elske at holde liv i. For en politiker er der ikke noget bedre, end når ens modstander bliver beskyldt for grådighed. Det tegner ligesom et billede, som man kan stille sig op over for og sige, at sådan ville vi aldrig agere, siger Mylenberg.

Kan sagen skade Venstre?

- Ja, og det har den allerede gjort, slutter Troels Mylenberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.