EL-kritik: Du er grådig, Holst

Tidligere kollega fra Region Syddanmark kritiserer den nye forsvarsminister, Carl Holst (V), fordi han vil beholde mere end 800.000 kroner i efterløn fra jobbet som regionsformand.
En tidligere kollega til Carl Holst (V) mener, at det er ren grådighed, når forsvarsministeren vil tage imod eftervederlaget fra Region Syddanmark.
En tidligere kollega til Carl Holst (V) mener, at det er ren grådighed, når forsvarsministeren vil tage imod eftervederlaget fra Region Syddanmark. Foto: Linda Kastrup Scanpix/arkiv

Det er noget snavs! Sådan siger Enhedslistens regionsrådsmedlem Vibeke Syppli fra Region Syddanmark til DR om sagen om Carl Holsts såkaldte ”efterløn”.

- Det er ren grådighed, når Carl Holst beholder de penge, siger hun.

Avisen.dk har tidligere skrevet, hvordan blandt andre FOA-formand Dennis Kristensen mente, at Carl Holst burde takke nej til eftervederlaget.

Det samme råd får Carl Holst nu også fra sin tidligere kollega Vibeke Syppli Enrum.

- Han har formelt ret til pengene, men det er åbenlyst, at det er en fejl, når en politiker får denne form for eftervederlag, siger hun til DR.

Fælles opfordring til Holst

Region Syddanmark står igen over for besparelser, og pengene til forsvarministeren kunne i stedet blive brugt på sundhedsområdet.

Derfor håber Vibeke Syppli Enrum, at hun, når regionsrådet mødes igen den 24. august, kan samle rådet omkring en fælles opfordring til Carl Holst om at betale eftervederlaget tilbage.

Foreløbigt er kritikken dog prellet af på Carl Holst, der står fast på, at han har ret til eftervederlaget.

Selvom forsvarsministeren både får ministerløn og såkaldt efterløn fra Region Syddanmark, er der ikke tale om dobbeltløn, har han tidligere skrevet på Facebook.

Ifølge Troels Mylenberg, der er politisk kommentator og chefredaktør for Fyns Amts Avis, bør forsvarsministeren dog genoverveje sin beslutning om at beholde pengene, da sagen kan få betydning for hans parti Venstre.

- Carl Holst-sagen her vil modstanderne og oppositionen elske at holde liv i. For en politiker er der ikke noget bedre, end når ens modstander bliver beskyldt for grådighed. Det tegner ligesom et billede, som man kan stille sig op over for og sige, at sådan ville vi aldrig agere, har Mylenberg tidligere sagt til DR Syd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.