Komiker blander sig i cykel-gate: Renée Toft, din mand går i lilla lædertøj

Stand up-komikeren Sebastian Dorset giver Renée Toft Simonsen tilbage på den klumme hun skrev forleden. I klummen er hun rasende over motionscyklister, som er nogle "bøvsede familiefædre iklædt stram lycra".
Foto: Scanpix

- Man kunne bare indskyde, at det måske lidt er en sten/glashus problematik at beskylde mænd for at gå fjollet klædt, når man har været kæreste med en af dem fra Duran Duran. Og er gift med en mand, der går på scenen i lilla læderdragt (Thomas Helmig, red.).

Det er stand up-komikeren Sebastian Dorset, som bruger humorens våben og med et indlæg på mediet POV blander sig i den debat, psykolog og tidligere topmodel Renée Toft Simonsen skabte med sin klumme om "mamilerne" (MidAldrende Mænd I Lycra).

"Hvor er det dog for sindssygt, at de her mænd tror, de ejer hele verden og cykelstien med, bare fordi de er dresset op i noget neonfarvet udstyr for tusindvis af kroner og har 17 vandflasker viklet om livet," skrev Renée Toft Simonsen blandt andet om disse midaldrende mænd, der ringer løs på deres ringeklokke 200 meter før de når hende på cykelstien, og derfor kan få hende helt op i det røde felt.

Udmeldingen, som hun kom med i en klumme i Femina, har fået flere op af stolen.

Først var tv-værten Jes Dorph-Petersen ude med en kæk bemærkning: "Note til motionister: Kør aldrig hurtigt på cykel forbi Renée Toft Simonsen" og så røg en anden tv-vært og motionscyklist, Claus ’Vild med dans’ Elming, i spalterne og sagde blandt andet:

- Jeg synes, jeg tager fint hensyn til dem omkring mig. Samtidig er jeg også selv meget påpasselig, for når man kommer blæsende med omkring 40 i timen, er man nødt til at tænke sig om, når man kører inde i byen, sagde Claus Elming.

Det har ikke været muligt at finde et foto af Thomas Helmig i lilla lædertøj, men her er et, hvor han på Skanderborg Festival i 2007 var klædt i lyserødt. Foto: Emil Hougaard/Scanpix/arkiv

Og Sebastian Dorset har altså heller ikke kunnet stå for fristelsen til at kommentere let ironisk på hendes anke mod de ringende mænd.

- Det må være virkelig irriterende at blive revet ud af sine egne tanker eller sin telefonsamtale på den måde. Og så af en mand, der ser så idiotisk ud, som du også noterer dig. For ja, man ser ikke særlig godt ud i cykeltøj med mindre man er åleslank. Cykelbukser klæder faktisk ikke nogen, og nogle cykeltrøjer sidder sindssygt stramt og er designet i nogle bizarre farvesammensætninger. Det minder faktisk lidt om det tøj, fotomodeller promoverede i 80’erne. Men det er ikke fair at trække din fortid i modebranchen frem, skriver Sebastian Dorset i sin klumme.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.