Klip i kørekortet giver færre ulykker på vejene

Der er kommet langt færre dræbte og tilskadekomne i trafikken, siden politiet begyndte at lave klip i kørekortet.
Antallet af klip toppede i 2013, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi havde saksen fremme 5.909 gange. Det tal faldt til 4.113 klip sidste år.
Antallet af klip toppede i 2013, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi havde saksen fremme 5.909 gange. Det tal faldt til 4.113 klip sidste år. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Der er kommet langt flere klip i Syd- og Sønderjydernes kørekort siden politiet i 2005 begyndte at hive saksen frem. Siden ordningens første målbare år i 2007 er der sket en stigning i antallet af klip på 12 procent. Det skriver DR Syd.

Det har haft den effekt, at der er langt færre dræbte og tilskadekomne i trafikken. Det fortæller Jesper Sølund, der er dokumentationschef ved Sikker Trafik.

- Der var klar indikation og dokumentation fra udlandet om, at det ændrer folks adfærd at sanktionere mod kørekortet. At det havde en effekt. Det skal jeg love for, at det også fik i Danmark, siger Jesper Sølund.

Siden 2007 har statistikken været en rutsjebanetur. Antallet af klip toppede i 2013, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi havde saksen fremme 5.909 gange. Det tal faldt til 4.113 klip sidste år.

Ordningen er justeret med højere bødetakster og sammen med nye fotovogne, er det en del af forklaringen på, at der igen er fald i antallet af klip.

Sådan lyder buddet fra Knud Reinholdt, der er leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi oplever, at folk er næsten ligeglade med trafikbøden, når de får at vide, at de får et klip oven i. Så klippene betyder meget, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.