Kendt skuespiller valgte at blive alenemor: En stor sejr

Hun er bedårende med sit yndige, ungdommelige ydre. En anerkendt skuespiller. Og så blev hun mor som 40-årig – helt alene. Her fortæller hun om moderrollen til SØNDAG.dk.
Yndige Laura Bro er sprunget ud som singlemor.
Yndige Laura Bro er sprunget ud som singlemor. Camilla Rønde / Scanpix arkiv

Skuespillerinden Laura Bro er 40 år og alene med sønnen Henry. Det har hun faktisk hele tiden været.

Hun var nemlig 39 år, da hun og en mangeårig kæreste var enige om, at de passede bedre sammen som venner end som kærester. Da de var gået fra hinanden, vidste hun, at hvis hun skulle opfylde sit ønske om at blive mor, var hun nødt til at tage en beslutning om at gøre noget ved det. Snart. Om lidt ville hun fylde 40. Chancen for at blive gravid var allerede aftagende, og hun vidste, at hun ikke kunne vente på at møde en ny mand og indlede et forhold med ham.

’Jeg er ikke så hurtig til at forelske mig. Jeg falder ikke sådan lige på halen for nogen. Så selv om det var en hård beslutning, så vidste jeg, at hvis jeg virkelig ville være mor, så skulle jeg forsøge at blive det på en anden måde. Og jeg fandt ud af, at for mig var det et virkelig, virkelig stort ønske at få et barn,’ siger hun til SØNDAG.

Mia Lyhne fik tvillinger helt alene. Her fortæller hun, hvor hårdt det egentlig er!

Henry er en stor sejr

I dag tøver hun ikke med at sige, at hendes største sejr her i livet er, at hun har fået Henry, og at hun valgte at gøre noget for at få ham.

’Jeg er så glad for, at jeg har fået lov til at blive mor. Og at jeg turde. Det lyder så åndssvagt at sige turde, for jeg følte ikke, jeg havde noget valg, fordi det var så stort et ønske for mig. Men det er nu alligevel en sejr for mig, at jeg gjorde det,’ siger hun til SØNDAG.

Bodil Jørgensen blev mor som 47-årig, men troede faktisk at graviditeten blot var overgangsalderen. Læs interviewet her.

 

Ville gerne have haft den kernefamilie

For Laura Bro var det dog ikke helt let at indse, at hun skulle være enlig mor. Hun har drømt om og forestillet sig en kernefamilie, og derfor følte hun det faktisk som et kæmpe nederlag.

Hun ønskede sig en mand, at blive gift i en kirke og få børn.

’Folk tror, jeg er så skidemoderne, fordi jeg har valgt at få et barn alene. Det er jeg overhovedet ikke. Jeg ville gerne have haft den kernefamilie. Men det føles ikke som et nederlag nu. Min største sejr er, at jeg lyttede til mit hjerte og gjorde noget ved det, som betød så meget for mig. Og det var at få Henry,’ siger hun.

Samtidig er det også gået op for hende, at stort set alle småbørnsforældre bekymrer sig om, hvordan de efter barselsorlov skal få hverdagene til at fungere.

’Andre kan jo heller ikke nå at hente deres børn, har jeg opdaget. I min søns vuggestue er det tit bedsteforældre og onkler og tanter, der hjælper til med at hente børnene. Så det går jo nok,’ siger hun til SØNDAG om at være alene med sin søn.

 

Redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen, SØNDAG, Aller Media.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.