Kendt dansk skuespiller ramt af arbejdsskade

'Kong Lear' på Det Kongelige Teater får ny hovedrolleindehaver.
Tommy Kenter overtager en hovedrolle på Det Kongelige Teater.
Tommy Kenter overtager en hovedrolle på Det Kongelige Teater. Foto: SCANPIX arkiv

Skuespiller Henning Jensen kommer ikke på scenen, når Det Kongelige Teater om et par måneder har Shakespeares 'Kong Lear' på programmet.

Henning Jensen skulle have spillet hovedrollen som Kong Lear, men en arbejdsskade i nakken, som han pådrog sig under forestillingen 'Gengangerne' for fire år siden, har i længere tid plaget den folkekære skuespiller. Trods ønsket om at medvirke i forestillingen må han give sig selv og skaden ro til at komme sig, som det hedder i en pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater.

Både Det Kongelige Teater og Henning Jensen er kede af situationen, men er enige om, at det både er den rigtige og nødvendige beslutning.

En anden af de store danske skuespillere har heldigvis sagt ja til at overtage rollen, nemlig Tommy Kenter.

- Det er ganske enkelt meget trist, at Henning ikke kan spille Kong Lear. Under de omstændigheder er jeg dog lykkelig for, at Tommy Kenter er trådt til med meget kort varsel og går "all in". Han er en meget stærk skuespiller, og jeg er overbevist om, at der venter publikum en stor oplevelse med Tommy som Lear, siger skuespilchef på Det KongeligeTeater, Morten Kirkskov.

Tommy Kenter er allerede i gang med prøverne til den omfattende rolle, og Kong Lear får premiere 5. februar.

Henning Jensen er sendt til tælling af en træls arbejdsskade. Foto: Scabnpix arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.