Kartelsag: Formand er parat til at trække sig

Dansk Byggeris formand er parat til at trække sig som følge af sag om københavnsk byggekartel.
25 byggevirksomheder modtog i begyndelsen af oktober et bødeforelæg for overtrædelser af konkurrenceloven inden for byggeriet. Arkivfoto.
25 byggevirksomheder modtog i begyndelsen af oktober et bødeforelæg for overtrædelser af konkurrenceloven inden for byggeriet. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen, trækker sig som formand for Dansk Byggeri ved udgangen af januar 2015, hvis der ikke inden da er "afgørende nyt" i hans sag i forbindelse med det københavnske byggekartel, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det oplyser Dansk Byggeri selv i et nyhedsbrev til medlemsvirksomhederne.

Skou Gruppen er blandt de 25 byggevirksomheder, som i begyndelsen af oktober modtog et bødeforelæg fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØiK, for overtrædelser af konkurrenceloven inden for byggeriet. Skou Gruppen har modtaget et bødeforelæg på en mio. kroner.

Martin Skou Heidemann har tidligere udtalt, at han betragter det hele som en stor misforståelse.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at vi ikke kan få ryddet misforståelserne af bordet, sagde han, da han i umiddelbar forlængelse af at have modtaget bødeforelægget fik bevilget orlov fra Dansk Byggeris bestyrelse.

Den orlov forlænges nu indtil udgangen af januar 2015.

Ifølge nyhedsbrevet har Martin Skou Heidemann forgæves forsøgt at få SØiK i tale med henblik på at få trukket sit bødeforlæg tilbage.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.