Karsten Ree om dyrevelfærd: Vi kan simpelthen ikke være det bekendt

Oddset-Janni har overvejet at blive vegetar.
Dyrene fortjener det bedste, mener det kendte par.
Dyrene fortjener det bedste, mener det kendte par. Foto: SCANPIX arkiv

Afliver Zoologisk Have en giraf og skærer den op den for åbent tæppe med børn og deres forældre som tilskuere, så forarges mange.

Men dem, som i den forbindelse ryger op i det røde felt og råber højt om dyremishandling, og det der er værre, er nøjagtig de samme mennesker, som gladeligt smider en Lørdagskylling i ovnen og sætter tænderne i den. Selvom de udmærket godt ved, hvordan dyret er blevet behandlet under sit korte liv. 

Det er i hvert fald den konklusion, rigmanden Karsten Ree kommer frem til i den brevkasse, han og hans hustru Janni har i ugebladet Her&Nu.

"Danskerne går ind for dyrevelfærd. Lige indtil det rammer dem på pengepungen. Alle dem, der går ind for dyrevelfærd, spiser f.eks. mange kyllinger. Og de ved godt, hvordan de bliver behandlet. Det er de samme mennesker, der er oppe på barrikaderne, når Zoologisk Have afliver en giraf og bruger den til videnskabelige og undervisningsmæssige formål," skriver han blandt andet.

Karsten Rees hustru Janni er helt på linje med sin mand. I brevkassen slår hun fast, at hun ikke kunne drømme om at købe buræg. Nej, der skal øko-æg fra fritgående høns på bordet hjemme hos familien Ree. 

Og Janni har sågar overvejet helt at stoppe med at spise kød og blive vegetar. Kød er slet ikke godt for kroppen, mener hun.

Karsten Ree er inde på, at den er helt gal mange steder i landbrugets produktion af dyr og kalder det "dybest set mishandling".

"Vi kan simpelthen ikke være det bekendt", erklærer han og  minder om, at grise som bekendt er meget intelligente dyr. Klogere end hunde, faktisk.

Verdensberømt giraf

Giraffen, som Karsten Ree hentyder til, kan være den berømte giraf Marius fra Københavns Zoo. Havens aflivning af Marius i februar 2014 gik verden rundt og skabte stor vrede og hidsig debat.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.