Karina vejer 40 kilo: Kommune stopper anoreksi-behandling

Holstebro Kommune har valgt at opgive behandlingen af den 29-årige kvinde, som føler sig presset og bange for fremtiden.
Hun er tydeligvis ikke rask, men Holstebro Kommune vælger alligevel at stoppe behandlingen. 
Hun er tydeligvis ikke rask, men Holstebro Kommune vælger alligevel at stoppe behandlingen.  FOTO: Scanpix

Hun vejer kun 40 kilo, og nu stopper kommunen med at hjælpe hende.

Den 29-årige Jacqueline Obitsø Kristensen, der tidligere hed Karina Obitsø Kristensen, har i årevis kæmpet mod anoreksi, og nu står hun alene tilbage med sin kamp, skriver BT

Holstebro Kommune har opsagt hendes behandling på bostedet Bakkely på Mors, og derfor er hun nu tæt på at opgive:

Jeg er stadig helt chokeret. Jeg synes ikke, jeg har lavet andet end at kæmpe for min behandling. Og nu har de opsagt mig. Jeg ved ikke, hvor jeg skal være efter nytår, siger hun.

Bliver revet ud af behandlingen

Kommunen har godt nok tilbudt Jacqueline et nyt bosted, men hun frygter, at det kan sætte hende yderlige tilbage at komme til et nyt sted.

For har de nok erfaring og ekspertise?

- Jeg var begyndt at gøre fremskridt her, og jeg kan ikke forstå, at jeg ikke bare kan få lov til at følge min behandling, siger Jacqueline Obitsø Kristensen.

Tidligere har kommunen vurderet Jacquelines fremskridt en gang om året, men nu er de begyndt at kigge på hende hver tredje måned. Det betyder, at hun konstant skal gøre fremskridt for at få lov til at blive i behandling, og det stresser hende.

Resultatet er altså, at Jacqueline føler sig under et stor pres hele tiden, og det har nu påvirket hendes vægt i en negativ retning, og hun ryger derfor ud af sit nuværende behandlingssted.

Det er kommunens skyld, at Jacqueline har fået det værre, siger hendes mor, Birthe Grynderup Kristensen.

En lang sag går forud

Det er ikke første gang, at Jacqueline er i vælten og mediernes søgelys. Allerede for et par år siden gik Dagbladet Holstrebro-Struer ind i sagen.

Her forklarede flere politikere, at psykiske syg ofte havner mellem to stole, og det kan være et problem.

- Hvad, der er den rette behandling, ved lægerne bedst. Men er der noget, hun ikke har brug for, så er det at være fanget i et tomrum, hvor hun ikke kan få den rigtige behandling af de rigtige fagpersoner, siger socialdemokraternes Morten Flæng blandt andet den gang.

Flere personer gik på det tidspunkt ind i sagen, blandt andet PS Landsforening, Pårørende til Spiseforstyrrede.

Deres næstformand Dorthe Nielsen udtalte den gang:

Det vi gør nu, er at få redet trådene ud. Problemet i denne sag er, som i næste alle sager af den her type, at sundhedsvæsnet ikke kan finde ud af at tale sammen, når der både er tale om behov for psykiatrisk og medicinsk behandling.

Der blev sat skub i tingene efter disse debatter, og Jacqueline, der før hed Karina, kom i behandling. Den er nu stoppet, og hendes mor og hun råber nu op. Det gør de blandt andet på Facebook, hvor der står:

Bakkelys erfaring er, at behandlingen tager mellem 3 til 5 år, hvilket Holstebro Kommune godt vidste. Dog alligevel har Holstebro kommune valgt at opsige mit ophold her fra den 31-12-15.

Kommunen har nægtet at udtale sig om sagen, skriver Dagbladet Holstebro-Struer. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.