Kai før britisk skæbnevalg: Det kan blive farvel til svigerfar

Et britisk nej til EU kan få store personlige konsekvenser for danske Kai Andersen og hans kone. De frygter at et nej til ødelægge deres eksistensgrundlag, og det vil tvinge dem til at skulle flytte væk.
Vores holdning er, at bliver det for svært, så flytter vi væk fra England, siger danske Kai Andersen, som vil være ked af at skulle flytte væk fra sin britiske svigerfar.
Vores holdning er, at bliver det for svært, så flytter vi væk fra England, siger danske Kai Andersen, som vil være ked af at skulle flytte væk fra sin britiske svigerfar. Privatfoto

Danske Kai Andersen bor i England. Det gør han sammen med sin kone, og lige i nærheden bor hendes far, som er Kais svigerfar.

Kai Andersen er glad for at kunne bo tæt på sin britiske svigerfar. Det har han gjort i ti år. Men det kan blive fortid, hvis briterne 23. juni stemmer nej til at blive i EU.

For den virksomhed, Kai Andersen har bygget op, sælger primært til kunder uden for Storbritannien. Han frygter derfor, at det kan blive bøvlet at blive i England, hvis briterne melder sig ud af EU.

- Min kone og jeg og tænker lige nu, hvilke konsekvenser det har eksempelvis skattemæssigt at blive i England, hvis briterne stemmer nej til EU, forklarer han til Avisen.dk og tilføjer:

- Vores holdning er, at bliver det for svært, så flytter vi væk fra England.

Vil gerne blive

Kai Andersens kone har boet i Danmark, før de flyttede til England. Virksomheden er deres eksistensgrundlag, og børnene er fløjet fra reden og hjem til Danmark igen. Men Kai Andersen vil være ked af, at det skulle betyde længere afstand til hans kones far.

- Vi vil meget gerne blive, selvom vi har talt om at flytte hjem en dag – det synes vi bare ikke, tiden er til endnu, siger han.

Det var dog ikke svigerfar, der fik Kai Andersen og hans kone, som er halvt brite, til at flytte til England i sin tid. Det var derimod et jobtilbud, men siden har han valgt at gå selvstændig.

Virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed, så hvis Kai Andersen vælger at flytte, er der ikke ansatte der kommer i klemme.

Gode råd pisser svigerfar af

Kai Andersen tror, at afstemningen 23. juni i høj grad står og falder på, hvor meget udlandet blander sig i debatten.

- Der er ingen tvivl om, at briterne ytrer sig åbent om, hvad de stemmer, siger han og tilføjer:

- Men jeg oplever, at det generer briterne, at folk udefra blander sig. Det pisser dem af. De kan simpelthen ikke holde ud af få påduttet, hvad de skal stemme.

Englænderne stemmer ifølge Kai Andersen i høj grad ”hjertet og ikke hjernen”, når det kommer til medlemskabet af EU. Og det kan betyde nej til et EU, fordi nationalfølelsen er meget stærk.

Det gælder også hans svigerfar:

- I udgangspunktet stemmer min svigerfar med hovedet og dermed ja, men hvis han på vej til valgstedet bliver pisset af nogen, der siger, hvad han skal mene, så bliver det et nej.

Mere spændende end fodboldt

Kai Andersen kan ikke stemme selv, og ville heller ikke gøre det, hvis han kunne.

- Det er ikke mit land, derfor ville jeg ikke stemme, selvom jeg kunne, siger han og tilføjer:

- Men det bliver spændende, hvad resultatet bliver. Det er mere spændende end fodboldkamp. Vi aner ikke, hvad resultatet bliver.

Og det siger ikke så lidt i et land, hvor fodboldkulturen er så stærk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.