K-formand raser over Zenia Stampe: "Det er så respektløst"

Søren Pape Poulsen raser over Folketings-kollegaen Zenia Stampe på Facebook.
Zenia Stampe og Søren Pape Poulsen er dybt uenige om et forslag fra DF.
Zenia Stampe og Søren Pape Poulsen er dybt uenige om et forslag fra DF. Foto: Scanpix/arkiv

Den Konservative formand Søren Pape Poulsen og De Radikales Zenia Stampe er røget ind i en verbal krig på Facebook.

Det hele udspringer af et forslag fra Dansk Folkeparti, der vil lade Forsvaret bevogte mulige terrormål. Det er dog ikke et forslag, som Zenia Stampe er villig til at lægge stemmer til.

"En mand med et våben er ikke bare en mand med et våben. Politiet er uddannet til at beskytte civile i fredstid. Soldater er uddannet til at nedkæmpe fjender i krigszoner. Og jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv: Hvad er risikoen for, at en soldat tager fejl af ven og fjende, når han pludselig skal operere i en helt anden kontekst?" skriver hun på Facebook.

Og den udmelding fik Søren Pape Poulsen til tasterne. Han mener nemlig, at Zenia Stampes udmelding er et udtryk for manglende respekt for de danske soldater.

"Jeg er dybt rystet over dig. Vil du ikke godt vise lidt respekt til vores soldater? De er sådan set trænet til at passe på civile og se forskel på ven og fjende. Den vurdering skal de foretage hver eneste dag, de er i felten," skriver han blandt andet i en Facebook-opdatering og opfordrer Zenia Stampe til at give soldaterne en undskyldning.

"Vi har sendt dem ud til verdens brændpunkter, og de fortjener vores respekt, anerkendelse og totale opbakning! Jeg kender flere soldater og føler det så frustrerende på deres vegne at skulle læse det, du skriver. Det er så respektløst," lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Artiklen fortsætter under opslaget

Kære ZeniaJeg er dybt rystet over dig!Vil du ikke godt vise lidt respekt for vores soldater? De er sådan set trænet...

Opslået af Søren Pape Poulsen på 11. april 2016

"Jeg er ikke rystet over dig"

Efterfølgende har Zenia Stampe taget til genmæle og sendt en besked til den konservative formand.

"Jeg er ikke rystet over dig. Men jeg er så uendelig træt af den falske forargelse, som konservative politikere svinger frem, hver eneste gang man taler om danske soldater," skriver hun blandt andet og understreger herefter, at hun respekterer de danske soldater.

"Netop derfor taler jeg om dem og til dem som professionelle mennesker. Jeg behandler dem ikke som rådne æg, svæklinge eller børn. Vi har at gøre med seriøse hårdtarbejdende mænd og kvinder, der sagtens kan holde til debat, til overvejelser, tvivl eller kritik," skriver Zenia Stampe på Facebook.

Kære SørenJeg er ikke rystet over dig. Men jeg er så uendelig træt af den falske forargelse, som konservative...

Opslået af Zenia Stampe på 11. april 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.