Jyder og fynboer: Vi flytter gerne efter job

Sjællandske ingeniører og cand.scient'er er ikke umiddelbart begejstrede for tanken om at rykke til en anden landsdel for at arbejde, mens det ser anderledes ud for jyder og fynboer.

Næsten hver tredje nyuddannede ingeniør og cand.scient. i størstedelen af Jylland og på Fyn er parat til at rive teltpælene op og flytte til en anden del af landet for at få et attraktivt job. Det viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen, der har spurgt 1.493 medlemmer, som har afsluttet deres uddannelse inden for de seneste tre år.

Formanden for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, Morten Thiessen mener på den ene side, at jyderne og fynboernes store mobilitet er prisværdig, men frygter også, at det kan få konsekvenser for de virksomheder, der ligger i områder, som så mange er klar til at flytte fra.

"Generelt har mange ingeniører og cand.scint.er jo den tilgang til arbejde, at man tager udfordringerne op dér, hvor de er. Det er dog ikke ensbetydende med, at skævvridningen mellem øst og vest er sund. Når så mange i Nord-, Vest- og Syddanmark samt på Fyn er klar til at flytte, kan det ende i ond spiral, hvor flere virksomheder i sidste ende begynder på det samme," siger han.

Morten Thiessen efterlyser tiltag, hvis yderområderne skal nyde godt af den vækst ingeniører skaber, og understreger, at kampen om ingeniørerne for længst er fløjtet i gang.

"Virksomhederne i yderområderne skal naturligvis tilbyde attraktive opgaver og gode løn- og arbejdsvilkår, når de rekrutterer medarbejdere. Desuden bør der arbejdes på at sikre, at små og mellemstore virksomheder ude om i landet får muligheder for at skabe regional vækst, gennem ordninger, der sikrer et match mellem de ingeniører og cand.scient.er og virksomhederne i yderområderne," siger han.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.