Juventus-kender: Barcelona får det svært i finalen

Landsholdets fysiske træner Jens Bangsbo har en fortid i Juventus og er ikke overrasket over klubbens succes.

De fleste på det danske fodboldlandshold har FC Barcelona som tårnhøj favorit i lørdagens Champions League-finale mod Juventus. Dog ikke holdets fysiske træner Jens Bangsbo.

I årene fra 2001 til 2004 var Bangsbo assistenttræner hos Juventus, og han har stadig et indgående kendskab til den italienske storklub.

- Juventus er måske det hold, som Barcelona kan få allersværest ved at spille imod. Fordi Juventus-spillerne er så velorganiserede og - selv om det lyder underligt - så absolut tændte på opgaven.

- Man kunne se det i semifinalen mod Real Madrid. Der var en forskel i aggressiviteten og viljen til, at man ville gøre alt, hvad der stod i ens magt for at gå videre, siger Bangsbo.

Juventus vandt samlet med 3-2 over Real Madrid, selv om spanierne ellers var klare favoritter før de to semifinalekampe. Bangsbo udelukker langt fra en gentagelse i finalen.

- Sidst, Juventus var i finalen, var dengang, jeg var der i 2003 mod Milan. Denne sæsons finaleplads har Juventus linet op til gennem en længere periode. Efter krisen og turen i Serie B stabiliserede holdet sig i toppen.

- Juventus vandt tre mesterskaber, og det indikerede, at man var ved at have etableret sig. Og holdet har lige vundet det fjerde mesterskab i træk, fortæller Bangsbo.

- Frem til denne Champions League-sæson var Juventus derfor meget bedre stillet, fordi holdet havde fået alle de erfaringer i de tidligere år. Inklusive kampene mod Bayern München, som tyskerne vandt stort og overlegent.

- Men så fik Juventus set, hvad det krævede. Det er typisk det, der skal til. Juventus har hele fundamentet og forståelsen for, hvad det kræver at spille på det niveau. Og holdet har været i stand til at komme helt derop igen, siger han.

Bangsbo er ikke overrasket over Juventus' finaleplads, fordi den tidligere succestræner Antonio Conte havde gjort forarbejdet, inden Massimiliano Allegri trådte til som Juventus-træner sidste sommer.

- Jeg havde faktisk regnet med det. Conte havde lagt op til det i nogle år, men han havde nok ikke regnet med det. Conte ville have yderligere forstærkninger, netop fordi han mente det var nødvendigt, hvis han skulle være med,

- Hvis Conte havde været der, så kunne han også have løftet opgaven. Det handler om, at klubben har fået den rutine, der gør, at man vinder de kampe, der er på grænsen.

- Allegri er en fantastisk fornuftig fyr, jeg kender ham lidt fra Milan, hvor jeg mødte ham. Han har formået at bygge videre på det, Conte har skabt, mener Bangsbo.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.