Juletrafikken: Sådan kommer du hurtigst igennem

Vejdirektoratet vurderer, at juletrafikken allerede kan starte i dag. Se her, hvornår der er mindst kø på de danske motorveje.
Den 22. og 23. december bliver ifølge Vejdirektoratet de travleste på de danske motorveje. Specielt hvis du skal fra Sjælland til Jylland, må du bevæbne dig med tålmodighed.
Den 22. og 23. december bliver ifølge Vejdirektoratet de travleste på de danske motorveje. Specielt hvis du skal fra Sjælland til Jylland, må du bevæbne dig med tålmodighed. Foto: Claus Bech, Scanpix

Juledagene er nogle af de danske motorvejes travleste.

Derfor har Vejdirektoratet lavet en oversigt over, hvornår det bedst kan betale sig at sætte snuden mod familien i den anden ende af landet.

Hvis man har planer om at tage afsted den 22. eller 23. december, så bør man ifølge Vejdirektoratet væbne sig med tålmodighed. Det er nemlig de to allermest travle dage.

Vælger man at tage afsted en af disse dage, er det ifølge Vejdirektoratet smartest at gøre det før klokken 9 om morgenen eller efter klokken 18 om aftenene. Dér møder man nemlig de længste bilkøer.

Juletrafikken kan starte tidligt

Allerede i dag kan man dog forvente øget trafik.

Den forestående weekend falder nemlig lige op til juledagene. Og det kan få mange til at tage afsted efter fyraften i dag.

Oveni det kommer den almindelige myldretrafik og julehandel.

Artiklen fortsætter under billedet.Kilde: Vejdirektoratet

Ekstra personale er sat ind på Storebæltsbroen

På et af Danmarks største knudepunkter, Storebæltsbroen, har man allerede sat ekstra personale ind for at være klar til juletrafikken.

Derfor forventer man også, at trafikken vil glide forholdsvist stille og roligt gennem betalingsanlægget.

Er man en af dem, der skal krydse landet for at holde jul, kan det alligevel bedst betale sig at køre tidligt. Ifølge prognoserne er der nemlig klart mindst trafik tidligt om morgenen.

Se den fulde prognose for Storebæltsbroen her.

Vejdirektoratets gode råd
  • Kør helst uden for de mest belastede perioder
  • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten i julen
  • Sæt ekstra tid af til din rejse
  • Kør efter forholdene
  • Hav tæpper, evt. en skovl og noget at drikke med i bilen

Kilde: Vejdirektoratet

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.