Jordemoder ilede til fødsel: Fik fartbøde og klip i kørekort

En jordmoder fra Ærø trykkede speederen i bund for at nå frem til en for tidlig fødsel, hvor det lille barn var i potentiel livsfare. Det resulterede i en bøde på 3.500 kroner og et klip i kørekortet fra politiet, skriver Fyens Amts Avis.
Et ufødt barn var i potentiel livsfare, så en jordemoder fra Ærø valgte at trodse trafikreglerne for at nå hurtigt frem til fødslen, der var gået i gang før tid.
Et ufødt barn var i potentiel livsfare, så en jordemoder fra Ærø valgte at trodse trafikreglerne for at nå hurtigt frem til fødslen, der var gået i gang før tid. Foto:Scanpix/Arkiv

En jordemoder på Ærø er kommet på kant med politiet efter en haste-fødsel, der kostede jordemoderen en bøde og et klip i kørekortet.

En kvinde gik i fødsel to-tre uger før tiden, og øens vagthavende jordemoder, Nan von Linstow, vurderede, at situationen var meget kritisk.

Nan von Linstow gik derfor ikke op i færdselsreglerne, da hun skyndte sig at komme kvinden til undsætning, siger hun til Fyns Amts Avis.

En akut hospital-indlæggelse af den fødende kvinde krævede, at hun først sejlede med færgen til Svendborg og derefter kørte i ambulance til Odense.

Så Nan von Linstow ilede i al hast til den fødende kvinde, da hun frygtede for, at den lille var i livsfare.

Taget af politiets fotovogn

Da den ærøske jordemoder kørte fra Marstal til Vindebølle, kørte hun 76 kilomenter i timen på en strækning, hvor hun kun måtte køre 50.

Politiets fotovogn fangede hende i lovovertrædelsen, hvilket resulterede i en bøde på 3.500 kroner og et klip i kørekortet, skriverFyns Amts Avis.

Selvom Nan von Linstow efterfølgende har klaget til politiet over bøden, fik hun afslag og har nu anket afgørelsen.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt. Vi bliver presset som jordemødre her på øen, når vi ved, at ambulancen skal bestilles fra Svendborg. Så ligger der noget af et ansvar på vores skuldre, siger Nan von Linstow og kalder det en krisesituation og en særlig omstændighed, at hun er jordemoder på en ikke brofast ø, siger hun til Fyns Amts Avis.

Chefanklager fra Fyns Politi Jan Stick vil over for Fyns Amts Avis ikke kommentere sagen, men siger, at han vil vurdere sagen grundigt, når den lander på hans bord.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.