Jordans regering: Pilot blev dræbt 3. januar

Stats-tv i Jordan rapporterer, at den jordanske pilot - som meldes brændt til døde - blev dræbt 3. januar.
John Kerry, USA's udenrigsminister (t.h.) og Jordans kong Abdullah II under et møde tirsdag. Kongen rejser nu hjem til Jordan efter nyheden om, at en jordansk pilot, der har siddet som gidsel hos Islamisk Stat, er blevet dræbt.
John Kerry, USA's udenrigsminister (t.h.) og Jordans kong Abdullah II under et møde tirsdag. Kongen rejser nu hjem til Jordan efter nyheden om, at en jordansk pilot, der har siddet som gidsel hos Islamisk Stat, er blevet dræbt. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Jordans regering bekræfter, at islamister fra Islamisk Stat har dræbt en pilot, som islamisterne har holdt som gidsel, allerede 3. januar.

Det rapporterer stats-tv i Jordan.

Piloten Muath al-Kasaesbeh blev taget til fange af de yderliggående militante i december, da hans F-16-fly styrtede ned ved Eufrat-floden i det nordlige Syrien, hvor Islamisk Stat har kontrollen.

Jordan har forsøgt at forhandle med den islamistiske gruppe om en fangeudveksling, men det lykkedes ikke at nå et resultat.

Står meldingen fra den jordanske regering til troende, skulle Muath al-Kasaesbeh imidlertid være dræbt længe før, at jihadisterne tilbød at gå ind i forhandlinger med Jordan om at redde hans liv i en fangeudveksling.

Jordan havde flere gange under forløbet afkrævet Islamisk Stat beviser på, at piloten fortsat var i live.

Den amerikanske regering oplyser, at man i øjeblikket undersøger og vurderer videoens autenticitet.

- USA fordømmer på det kraftigste IS' handlinger og vi appellerer til en øjeblikkelig løsladelse af alle gidsler, siger talskvinde Bernadette Meeha.

- Vi er solidarisk med den jordanske regering og det jordanske folk.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.