Johanne: Jeg har været frustreret over regeringen længe

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen forsøger under finanslovsforhandlingerne at overtale regeringen til at ændre i dagpengereglerne.
Johanne Schmidt-Nielsen og resten af Enhedslisten har længe været frustrerede over regeringen. Nu forsøger parterne at forhandle en finanslovsaftale.
Johanne Schmidt-Nielsen og resten af Enhedslisten har længe været frustrerede over regeringen. Nu forsøger parterne at forhandle en finanslovsaftale. Rikke Dyrberg

Regeringen er svær at lægge arm med, når det handler om at ændre dagpengereglerne.

Sådan lyder det torsdag eftermiddag fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, inden mødet om finansloven fortsætter.

"Desværre er de her forhandlinger meget svære. Vi mener, at der skal ske noget på dagpengene og kontanthjælpen, men det er en kæmpe knast. Vi tager forhandlingerne meget alvorligt, for det er en mulighed for at gøre noget for de mennesker hårdt ramt af både dagpenge og kontanthjælpsreformerne," siger Johanne Schmidt-Nielsen ifølge Ritzau.

Hun svarer ikke direkte på, om parterne er ved at nærme sig, når det gælder omfanget af nedskæringer i ulandsbistanden.

"Når vi bliver ved med at komme, så er det fordi, der er noget at forhandle om. Men der skal ikke være tvivl om, at vi er imod, at det er verdens allerfattigste, der skal betale for flygtningesituationen," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun lægger ikke skjul på, at Enhedslisten og regeringen ser forskelligt på mange ting.

"Jeg har været frustreret over denne regering i lang tid," siger hun til TV2 News.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.