Jørgen Leths sex-gæt: Så mange har jeg været i seng med

Det er slut med erotik, afslører 79-årige Jørgen Leth.
Jørgen Leth blev kåret som "Årets Europæer" i slutningen af oktober. Prisen blev uddelt af Stine Bosse på vegne af Europabevægelsen.
Jørgen Leth blev kåret som "Årets Europæer" i slutningen af oktober. Prisen blev uddelt af Stine Bosse på vegne af Europabevægelsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Hvor mange kvinder har Jørgen Leth været i seng med? 100? 50?

Han ved det ikke selv. Det er ikke noget, han holder regnskab med, men tænker han lidt efter, så kan han godt snævre feltet af kvinder lidt ind.

Det fortæller han i et interview med Børsen. Her skyder han først på, at op imod 100 kvinder har været en tur forbi hans elskovsreder. Men så justerer han lidt på antallet.

- Jeg vil helst svare ærligt og præcist, men jeg fører ikke dagbog over det. Jeg vil gætte på, at det ligger imellem 50 og 80. Det vil jeg gætte på, siger den karismatiske forfatter, filminstruktør m.m. til Børsen.

Kokkens datter og den uforløste kærlighed

I interviewet kommer han også ind på sine ægteskaber og specifikt to kvinder, som har betydet noget på godt og ondt i hans nu 79-årige liv: kokkens 17-årige datter på Haiti og den uforløste kærlighed til den jødiske kvinde Marlyn Czajkowski.

Jørgen Leth beskriver åbenhjertigt og ærligt i sit selvportræt "Det uperfekte menneske" (2005) om forholdet til "kokkens datter". Det skabte en del blæst og forargelse og endte med at koste ham jobbet som cykelkommentator på TV2.

Marlyn Czajkowski er historien om kvinden, som han elskede som ingen anden, men en depression i slutningen af firserne kom i vejen for kærligheden.

De to arbejdede sammen på Jørgen Leths film fra 1989 "Notater om kærligheden". De har fortsat kontakt med hinanden og skal ses i Geneve, inden han rejser til Haiti i november.

Slut med erotik

Der er dog ikke tale om noget fysisk, understreger Jørgen Leth.

- Den erotiske appetit er sluppet op, og den har trods alt spillet en kæmpe rolle for mig gennem livet. Det er en ting, som er væk nu, og det har ellers været en vigtig del af mit liv, at der har været en rest af erotisk appetit, men den er sluppet op, fortæller Jørgen Leth til Børsen og tilføjer at han observerer, at kvinderne observerer ham.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.