Joachim B. får kold Venstre-skulder for kontanthjælps-forslag

Joachim B.Olsen (LA) skal ikke regne med meget lydhørhed fra Venstre for sit seneste kontanthjælpsforslag.
Hans Andersen afviser Joachim B. Olsens forslag. 
Hans Andersen afviser Joachim B. Olsens forslag.  Foto: Scanpix arkiv

Joachim B.Olsen (LA) skal ikke regne med meget lydhørhed, hvis han gør alvor af sit ønske om at banke på beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsens (V) dør med sit seneste kontanthjælpsforslag.

Det skriver Berlingske.

Forslaget, der går ud på, at kontanthjælpen skal indekseres efter, hvor høje leveomkostningerne er i et område af Danmark, har mødt kras kritik fra rød blok. Nu melder venstre også klart ud.  

- Der er ikke noget nyt i, at man kan finde en billigere bolig på Lolland end i København. Men der er også forskel på huslejeniveauet i København. Og der kan også være boliger i Frederikshavn, der er dyrere. Så jeg mener ikke, det kan være baggrund for, vi ændrer markant på den måde, vi tildeler kontanthjælpen, siger Venstres beskæftigelsordfører Hans Andersen (V) til Berlingske. 

Hans Andersen erkender, at der er stor forskel på billige boliger i København og de billige boliger i for eksempel Frederikshavn eller Lolland. Men det vil systemet om boligsikring tage hånd om, mener han.  

- Jeg mener, vi skal holde fast i at få implementeret kontanthjælpsloftet bedst muligt og så diskutere skattelettelser til dem med de laveste indkomster, og det vil jeg meget gerne drøfte med ham (Joachim B. Olsen, red.), siger han til Beerlingske. 

Joachim B. Olsen understregede torsdag, at forslaget er hans eget, og at der ikke er tale om officiel LA-politik.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.