Jelved: Fifa får kulturskifte med Blatter-afgang

Det er helt nødvendigt for Fifas fremtid, at Sepp Blatter går af, mener sportens minister.
Sportens minister, Marianne Jelved (R), er forbavset over, at Sepp Blatter går af allerede nu. Men ikke over, at det sker.
Sportens minister, Marianne Jelved (R), er forbavset over, at Sepp Blatter går af allerede nu. Men ikke over, at det sker. Foto: NIELS HOUGAARD/POLFOTO

Det er ikke overraskende, at Sepp Blatter går af, så det internationale fodboldforbund, Fifa, kan lægge en ny kurs. Men det er forbavsende, at det sker allerede nu.

Sådan siger Marianne Jelved (R), der i kraft af sin titel som kulturminister også har sporten som ministerområde.

- Det kommer en uge før, jeg havde troet, det ville komme, for jeg var overbevist om, at han ville gøre det.

- Han kan ikke sidde som præsident og påstå, at han ikke har haft noget som helst indblik i det. Der har været meget snak om det, det har været drøftet internationalt, hvad der egentlig foregår i Fifa, siger hun.

Allerede tidligere tirsdag opfordrede Marianne Jelved Fifa-præsidenten til at gå af.

I Tipsbladet understregede den danske kulturminister, at Blatter og resten af ledelsen i Fifa ikke har nogen "troværdighed tilbage overhovedet".

Og derfor er det helt nødvendigt for fodboldforbundets fremtid, at de højtstående herrer - inklusiv præsidenten - bliver skiftet ud, mener hun.

- Der er lavet en stor rapport, og kun dele af den er blevet offentliggjort. Derfor er der alt for mange pile, der peger på, at Blatter ikke er uskyldig, og derfor må han selvfølgelig også forlade posten som præsident, siger ministeren.

- Vi er nødt til at få sat idrættens integritet i fokus, og derfor kan vi ikke have, at tingene ikke foregår efter almindelige demokratiske principper, fortsætter hun.

Jelved mener, det er nødvendigt at lægge et internationalt pres på Fifa for at skubbe forbundet i en demokratisk retning, hvor åbenhed spiller en vigtig rolle.

- Der er et kulturskifte på vej i Fifa, som vil tage kræfter og tid, og som der skal nogle ihærdige demokrater til at præge. Det er godt, at der er gået hul på ballonen, og at det er blevet erkendt, at der har været noget galt, siger hun.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.