”Jeg ser konturerne af en mørk periode for den danske velfærdsmodel”

Formand for FOA Dennis Kristensen mener, at en regering bestående af V, K og LA vil være stærkt fokuseret på skattelettelser, og at det vil gå ud over velfærden.
Dennis Kristensen, formand i FOA, er bekymret ved udsigten til en mulig V-K-LA regering.
Dennis Kristensen, formand i FOA, er bekymret ved udsigten til en mulig V-K-LA regering. Torkil Adsersen /Scanpix/Arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag på Venstres landsmøde sagt, at han vil forsøge at skabe en ny regering sammen med Konservative og Liberal Alliance.

Det bekymrer FOA-formand Dennis Kristensen, der repræsenterer over 180.000 hovedsageligt offentligt ansatte, som for eksempel SOSU’er.

- Når man tænker på vores velfærd og den offentlige sektor, så er det stærkt bekymrende. Venstre har ind til nu prøvet at slå bro mellem DF på den ene side og de to andre partier, som er længere ude på højrefløjen på det her område. Men nu vil de så ikke sidde i midten længere, siger Dennis Kristensen om den mulige trekløverregering.

I en regering bestående af Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil de tre partier presse hinanden længere mod højre på områder som velfærd og offentlig sektor over for skattelettelser, frygter Dennis Kristensen.

Han mener, at det er lykkedes for LA at presse de andre to partier med krav om konstante skattelettelser og at hver 10. offentligt ansatte skal væk.

- De har formået at trække tæppet væk under de Konservative, som nu klamrer si g til boligejerne. Konservatismen kombineret med social ansvarlighed er presset væk fra dem af LA. Der er ingen ansvarsfølelse for nogen som helst, lyder det fra Dennis Kristensen.

mørke udsigter

- Det vil blive en regering, der hviler på ideen om skattelettelser. Jeg synes, jeg ser konturerne af en rigtig mørk periode i den danske velfærdsmodels historie, siger formanden.

En trekløverregering vil gøre DF til et helt centralt parti i spørgsmålet om velfærden, mener Dennis Kristensen.

- Det bliver dem, der skal prøve at holde skattelettelsernes flugt mod himlen nede ved jorden. Måske er det endda en ønskesituation for dem. Spørgsmålet er så, om de kan få indflydelse, eller om de vil få mere ud af helt at skifte blok, og samarbejde med den røde blok, lyder det fra FOA-formanden.

LO-formand også bekymret

Også formand for landsorganisationen LO Lizette Risgaard er bekymret ved tanken om en V-K-LA regering. På twitter skriver hun, at det ikke vil gøre danskerne hverken mere rige, lige eller trygge.

I det særlige twitter-sprog, hvor man skal formulere sig yderst kort, skriver hun:

"Udsigt til mulig #trekløverregering mellem V, K og LA gør mig bekymret, det vil ik gøre os i dk mere rige, lige og trygge."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.