Jagt på kniv fra Asnæs-drab lukkede motorvej igen

Efterforskning af drabssag fra Asnæs betød, at motorvejen ved Holbæk var lukket i over tre timer.
Holbækmotorvejen er spærret indtil klokken 14. Arkivfoto.
Holbækmotorvejen er spærret indtil klokken 14. Arkivfoto. Foto: MEYER KENNETH/Polfoto

En kniv på knap 10 centimeter blev formentlig brugt til at dræbe en 33-årig mand i Asnæs 4. oktober, og onsdag lukkede politiet Holbækmotorvejen i godt tre timer, så politihunde kunne snuse sig frem til kniven, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Al motorvejstrafik fra afkørslen Holbæk Centrum og frem i østlig retning til sammenfletningen med Kalundborgmotorvejen måtte derfor finde alternative ruter, indtil kort efter klokken 13, hvor politiet igen åbnede op for trafikken.

Politiet havde en teori om, at kniven efter drabet blev kastet ud af en bil i høj fart mod København. Under aktionen fandt politiet kniven.

For en uge siden ledte politiet også efter kniven på en anden strækning af motorvejen. Her lukkede politiet ned i fem timer, men fandt aldrig kniven.

Det drejer sig om en kniv eller dolk med en bladlængde på omkring 10 centimeter. Den har et sort eller mørkt blad, ingen parerplade og sort håndtag viklet ind i sort flettet snøre på kryds og tværs. Kniven sad i en sort skede, som var udført i plastik.

Kniven er ifølge politiet købt i en knivforretning i København. I forretningens sortiment er der en model, som nogenlunde svarer til beskrivelsen, men som ikke med sikkerhed vil være identisk med den eftersøgte kniv. Modellen har navnet Obake med en klingelænge på 9,2 centimeter.

En 25-årig mand er i øjeblikket varetægtsfængslet for at have dræbt den 33-årige mand under et slagsmål uden for Café Germo i Asnæs natten til 4. oktober.

- Han har erkendt at have stukket med kniv, men han nægter sig skyldig i drab, sagde politikommissær Ove Pedersen til Ritzau.

Straks efter de blodige begivenheder ved værtshuset flygtede to mænd og en kvinde i en bil, og politiet havde en formodning om, at kniven blev smidt ud af vinduet på Holbækmotorvejen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.