Islamisk stat beskyldes for massebortførelse af kristne

Militante islamister har erobret by i Syrien og har bortført over 200 mennesker, siger observatørgruppe.
De militante islamister i Islamisk Stat (IS) beskyldes for at have bortført over 200 mennesker, herunder mange kristne, i forbindelse med erobringen af en strategisk by i Syrien.
De militante islamister i Islamisk Stat (IS) beskyldes for at have bortført over 200 mennesker, herunder mange kristne, i forbindelse med erobringen af en strategisk by i Syrien. Foto: Uncredited/AP

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Syrien har erobret den strategisk vigtige by Qaryatain i den centrale del af provinsen Homs og har bortført mindst 230 mennesker.

Det rapporterer menneskeretsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der via et netværk af kilder rundt om i det borgerkrigshærgede land følger udviklingen på slagmarkerne.

Mange af de bortførte er kristne, siger menneskeretsgruppen. Flere af dem blev hentet af de militante islamister i en kirke i Qaryatain og blev så ført væk.

Ifølge oplysningerne erobrede islamisterne byen natten til fredag under kampe med den syriske hær.

Byen ligger nær en vej, der forbinder den antikke by Palmyra til Qalamoun-bjergene ved grænsen til Libanon.

Historien viser, at Islamisk Stat har været og er meget hårde ved andre mennesker, der ikke bifalder den fundamentale udgave af sunni-islam, som Islamisk Stat praktiserer.

Gruppen har før dræbt medlemmer af andre religiøse minoriteter og også sunnimuslimer, der ikke sværger troskab over for Islamisk Stat.

Kristne regnes af Islamisk Stat også for at være vantro.

I februar bortførte IS-islamister mindst 250 assyriske kristne. Mange af dem var kvinder og børn.

Det skete under en stribe angreb på landsbyer i det nordøstlige Syrien.

Skæbnen for mange af disse bortførte, civile kristne er fortsat ikke kendt.

Der er desuden meldt om forsvundne kristne præster, som også menes at være blevet bortført af IS, siger kristne grupper.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.