Ishockeyherrer forstærkes med rutinerede kræfter før VM

Det danske ishockeylandshold fortsætter i den kommende uge forberedelserne til VM med flere forstærkninger.
Tirsdag morgen flyver landstræner Jan Karlssons ishockeyherrer til Paris for at spille testkampe mod Frankrig.
Tirsdag morgen flyver landstræner Jan Karlssons ishockeyherrer til Paris for at spille testkampe mod Frankrig. Foto: Jan Korsgaard/Polfoto

Tirsdag morgen flyver landstræner Jan Karlssons ishockeyherrer til Paris for at spille testkampe mod Frankrig, der ligesom Danmark har været fast inventar i den bedste VM-gruppe i mange sæsoner.

Til kampene i Amiens og Paris har Karlsson foretaget en håndfuld ændringer i forhold til den trup, der spillede i sidste uge mod Letland. Letterne vandt testkampene med 6-4 i Aalborg og 4-3 i Odense.

Karlsson kan se frem til markante forstærkninger i defensiven, eftersom erfarne Stefan Lassen (140 landskampe) og Mads Bødker (153 kampe) støder til truppen.

Desuden råder landstræneren i den kommende uge over Markus Lauridsen fra AIK Stockholm, der i den forgangne sæson var en af de defensive hjørnesten i den svenske klub.

- Der bliver fyldt godt på nede bagved. Mads og Stefan kommer med stor rutine, og Markus Lauridsen har forbedret sig i alle spillets facetter i denne sæson.

- Men ikke mindst spillemæssigt og i sin omgang med pucken er han blevet dygtigere, siger Karlsson i en pressemeddelelse.

I angrebet erstattes skadede Anders Poulsen og Nicolai Meyer med Mathias Bau Hansen fra Frederikshavn og Sønderjyskes Thomas Spelling.

Desuden er George Sørensen kommet ind og skærper målmandskampen i den danske trup. Han tilslutter sig Sebastian Dahm og Patrick Galbraith på posten.

- I Frankrig gælder det om at fortsætte med at bygge på frem mod VM. Både i forhold til at tilpasse os systemerne og få bygget på i powerplay og boxplay - og med at arbejde os frem mod den rette opstilling til VM.

- Kampene mod Letland i sidste uge var to gode matcher af vores unge mandskab. Vi var tæt på sejren lørdag i Odense, men havde desværre ti dårlige minutter i begyndelsen af tredje periode.

- Jeg synes, vi gjorde en god figur mod et lettisk hold, der var langt mere rutineret end vores, siger Karlsson.

Frankrig og Danmark spiller fredag klokken 20 i Amiens og søndag klokken 15 i Paris. Op til VM spiller Danmark yderligere fire kampe - to mod Norge på hjemmebane og to kampe i Slovakiet.

Foreløbig har en dansk NHL-spiller meldt sig klar til VM. Nikolaj Ehlers fra Winnipeg Jets støder til holdet i næste uge.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.