Imam tordnede mod jøder fredagen før terrordrabene

Døgnet før terrorangrebet i Krystalgade talte en imam på Nørrebro om kampen mod jøder, skriver Kristeligt Dagblad.
-Muhammed udkæmpede en krig mod jøderne, sagde imam Hajj Saeed i fredagsbønnen i Al-Faruq-moskéen på Nørrebro. Det skriver Kristeligt Dagblad.
-Muhammed udkæmpede en krig mod jøderne, sagde imam Hajj Saeed i fredagsbønnen i Al-Faruq-moskéen på Nørrebro. Det skriver Kristeligt Dagblad. Søren Bidstrup/Scanpix

Et døgn før Omar el-Hussein skød og dræbte en vagt foran synagogen i Krystalgade, handlede fredagsbønnen i Al-Faruq-moskéen på Nørrebro i København om kampen mod jøder. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Moskéen, som ifølge islamekspert Naser Khader er tæt forbundet med det islamistiske parti Hizb ut-Tahrir, ligger i Heimdalsgade, kun to gader fra Mjølnerparken, hvor el-Hussein flygtede hen, efter at han havde skudt mod ytringsfrihedsmødet i Krudttønden på Østerbro.

"Vores profet Muhammed havde jødiske naboer i Medina. Kaldte han på tættere relationer, harmoni og dialog med dem (...)? Eller opfordrede han dem til at tilbede Allah? I ved, hvad han gjorde ved dem, da de brød deres ord og ikke godtog denne opfordring. Han udkæmpede en krig mod jøderne."

Sådan sagde imam Hajj Saeed ifølge en knapt tre minutter lang videooptagelse af fredagsbønnen, som er dukket op på det amerikanske medieinstitut Memri.tv, som overvåger mellemøstlige medier og religiøse prædikener.

I sin prædiken talte imam Hajj Saeed ikke kun om krig mod jøder, men langede også ud mod dialog på tværs af religionerne. En idé, imamen kaldte "farlig" og "ondsindet".

"Det er en del af den voldsomme retorik, man ser visse steder," siger islamforsker ved Københavns Universitet Thomas Hoffmann.

Læs hele historien i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.