Ikke plads på hospitalet: Skizofren pige indlagt i tekøkken

En 19-årig psykisk syg pige blev placeret på en madras i et tekøkken, da der ikke var flere sengepladser på afdelingen.
En psykisk syg 19-årig pige (som ikke er personen på billedet) måtte sove på en madras i tekøkkenet, fordi der ikke var flere sengepladser på hospitalsafdelingen.
En psykisk syg 19-årig pige (som ikke er personen på billedet) måtte sove på en madras i tekøkkenet, fordi der ikke var flere sengepladser på hospitalsafdelingen. Scanpix / modelfoto

Der er ingen ledige senge i afdelingen på grund af overbelægning - så min datter er blevet indlagt i et tekøkken.

Det fortæller Kirsten Lykke Jørgensen til Herning Folkeblad.

Hendes 19-årige datter er skizofren, og skulle mandag overflyttes fra hospitalets modtageafdeling til en anden psykiatrisk afdeling på Regionshospitalet Herning. Men på grund af overbelægning var der ingen ledige senge, så pigen blev indlagt på en madras på gulvet i afdelingens tekøkken, fortæller Kirsten Lykke Jørgensen.

- Jeg har meget svært ved at se, hvordan man kan være bekendt at behandle syge og skrøbelige patienter på den måde, siger hun til Herning Folkeblad, og tilføjer, at kritikken ikke går på de ansatte, som gør, hvad de kan.

Oversygeplejersken fra Regionspsykiatrien Vest siger, at tekøkkenet bruges som buffer ved overbelægning, og at det ikke er en optimal løsning, men bedre end at skulle anbringe senge på fællesarealer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.