Hvor mange pauser holder du? Her er rekordholderne

Det er københavnerne og de unge i alderen 18-29 år, der snupper flest pauser i løbet af en arbejds- eller studiedag, viser en ny undersøgelse.
Unge mennesker og københavnere er dem, der holder fleste pauser i løbet af en arbejds- eller studiedag.
Unge mennesker og københavnere er dem, der holder fleste pauser i løbet af en arbejds- eller studiedag. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/arkiv.

Københavnere og unge i alderen 18-29 år holder flest pauser på studiet og arbejdet. Det mener de i hvert fald selv. I en ny undersøgelse foretaget for Riberhus har Analyse Danmark spurgt danskerne, hvor mange pauser de holder, skriver metroxpress.

11 procent af københavnerne svarer, at de holder fem-seks pauser på en typisk arbejdsdag, mens det gennemsnitligt kun er fem procent af de øvrige regioner, der holder fem-seks pauser. Ni procent af de unge mellem 18-29 år svarer, at de holder fem-seks pauser på en arbejdsdag, mens tallet i gennemsnit blandt de øvrige arbejdsgrupper er seks en halv procent.

"I hovedstaden er der større selvbevidsthed. Her ved de godt, at man skal passe på sig selv og være opmærksom på sit eget behov. Det, der kan forhindre pauserne, er signalværdien i at holde pause. Nogle føler, at der bliver set skævt til dem, hvis de holder pause," siger Thomas Milsted, der er ekspert og rådgiver i trivsel og arbejdsglæde.

Livsstilsekspert Henrik Byager forklarer københavnernes mange pauser med, at de ser det som en rettighed. Han giver også sin forklaring på, hvorfor unge selv mener, de holder så mange pauser:

"For det første er unge mennesker socialt orienteret. De elsker at få en tår kaffe og småsludre med kolleger og studiekammerater. For det andet har de fleste ikke den pressede dagligdag som de ældre, der for eksempel skal hente og bringe børn."

Undersøgelsen viser også, at en tredjedel af danskerne bruger pauserne rettet mod skærmen. 29 procent besøger sociale medier i pausen, mens 28 procent tjekker nyheder.

Thomas Milsted anbefaler, at man holder fem minutters pause i timen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.