'Hvis jeg ikke får kontanthjælp bliver jeg kriminel'

Micky Juul er tatoveret i ansigtet, og hvis han mister sin bistand bliver han tvunget ud i kriminalitet, siger han.
Micky er tatoveret i hovedet, og hvis man mister sine dagpenge, ryger han ud i kriminalitet
Micky er tatoveret i hovedet, og hvis man mister sine dagpenge, ryger han ud i kriminalitet Colourbox

19-årige Micky Juul har ikke mange muligheder for at komme i job. Lige nu går han arbejdsløs og får støtte fra kommunen. Hvis han mister retten til sine dagpenge, bliver han tvunget ud i kriminalitet for at skaffe mad på bordet, fortæller han til BT.dk.

Han svar kommer som reaktion på Folketingsmedlem Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der onsdag skrev i sin blog på Berlingske. Ifølge ham har man som dansker en pligt til at gøre sig arbejdsdygtig i det danske samfund, hvis man vil have støtte.

- Hvis man lader sit ansigt tatovere som et kranie, så er det det samme som at sige, at der er masser af arbejde, som man ikke vil stå til rådighed for, skriver Ole Birk Olesen.

Kunst og menneskeret

Dansk Socialrådgiverforening er uenige med Ole Birk Olesen, og mener at forslaget er udemokratisk.

"I et demokratisk samfund må det være sådan, at det er tilladt for folk at have forskellige udtryk. Det må også arbejdsmarkedet kunne rumme, fortæller Majbrit Berlau, der er formand for foreningen.

Micky Juul kan heller ikke se hvad tatoveringerne skulle have af betydning. Han peger på at tatoveringerne slet ikke gør ham til et dårligere menneske. Han mener tatoveringerne er kunst og hans måde at udtrykke sig på. Det gør ham ikke ude af stand til at passe et job.

- Det er jo ikke mig, der ikke er arbejdsklar. Jeg bliver jo ikke et svagt menneske af at have tatoveringer, fortæller han.

Kilde: BT.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.