Hverdagen banker på for ny prinsesse

Brylluppet og hvedebrødsdagene er nu et overstået kapitel for Sveriges nye prinsesse. Nu er Sofia trukket i arbejdstøjet.
Sofia Hellqvist blev gift med prins Carl Philip den 13. juni 2015 i Stockholm.
Sofia Hellqvist blev gift med prins Carl Philip den 13. juni 2015 i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/AP

Efter en skøn bryllupsrejse og efterfølgende ferier på både Øland og den franske riviera med familie og venner, står den nu på arbejde for prinsesse Sofia.

Det nygifte prinsepar, Carl Philip og Sofia, har skiftet badesandaler ud med hverdagstøj og gummistøvler og er taget på rundrejse i Värmland, som er deres eget hertugdømme.

Onsdag ankom parret til Karlstad, hvor lokalbefolkningen og byens officielle repræsentanter bød velkommen. Turen gik derefter videre til Byamossarna og her løftede prinsessen lidt af sløret for, hvordan det føles at være netop prinsesse.

- Det føles helt fantastisk og det bliver spændende fremover, sagde Sofia til Expressen.se.

Også hendes mand, prins Carl Philip, var glad for, at have 'en makker' med på sine officielle rejser.

- Det er klart, det føles meget dejligt at have min Sofia her ved min side, siger den 36-årige prins til avisen.

Og det var en veloplagt nybegynder, som tog chancen og takkede den fremmødte lokalbefolkning på et af besøgene i det officielle program.

- Utroligt med så varm en modtagelse, når det er så koldt ude. Det betyder så meget, særligt set i lyset af at det er mit første officielle besøg som prinsesse, lød det fra Sofia i Mårbacka, der var forfatteren Selma Lagerlöfs barndomshjem.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.