Husker du fotoet af den gennemtæskede Nanna? Nu er dommen faldet

De tre teenagedrenge har nu fået deres straf ved Københavns Byret.
Den unge kvinde, som hun så ud, da hun havde fået bøllebank juleaften.
Den unge kvinde, som hun så ud, da hun havde fået bøllebank juleaften. Privatfoto

Fængsel i op til et år. Sådan lyder dommen til de teenage-drenge på 16, 17 og 19 år, der i Københavns Byret i dag, mandag, har fået deres straf for overfaldet på Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads Schøllhammer juleaften sidste år i København.

Læs også: Ung kvinde deler chok-foto: Jeg blev overfaldet juleaften

Ifølge Ekstra Bladet fik de to overfaldsmænd på 16 og 19 år hver 10 måneders fængsel. Den 17-årige fik ét års fængsel. Sidstnævnte blev også dømt for et indbrud.

Ingen af de tre dømte skal i fængsel, skriver Ekstra Bladet. Kun to af månederne blev gjort ubetingede, og det har alle tre allerede har udstået efter varetægtsfængsling.

De resterende måneder er gjort betingede med en prøvetid på to år.

Chokerende update skabte debat

Fire unge var oprindeligt tiltalt i sagen. Men det var kun de tre af dem, som blev dømt skyldige for det brutale overfald, der fangede hele Danmarks opmærksomhed i de ellers så fredelige juledage, hvor Nanna Skovmand valgte at poste et foto af sit stærkt forslåede ansigt på Facebook samt en update om den voldsomme hændelse, der fandt sted ved Enghave Plads på Vesterbro.

Nanna Skovmand har forklaret, hvordan hun og kæresten blev passet op af først én og så flere unge mænd, der først overfaldt hendes kæreste og derefter rettede deres vrede mod hende. Hun blev væltet om på jorden og slået med kæder i ansigtet.

Læs også: Efter overfaldet på Nanna: Kæmpe debat på Facebook

Ifølge BT.dk lagde anklageren inden domsafsigelsen vægt på, at retten skulle medtage en række skærpende omstændigheder i domsafsigelsen. Anklageren pegede bl.a. på, at Nanna Skovmand og hendes kæreste gik stille og roligt hjem julenat for pludselig at blive konfronteret af først en og så flere voldsmænd.

De tre dømtes forsvarere mente, at der var flere formidlende omstændigheder. Blandt andet, at to af drengene er henholdsvis 16 og 17 år, velfungerende ifølge sociale myndigheder og har gode personlige forhold.

De tre dømte har bedt om betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen til landsretten.

Læs også: Mette Frederiksen: Jeg er trist over overfaldet på NannaFølg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.